HIFK pelaa putoamista vastaan

Maanantaina HIFK kärsi 1-3 kotitappion KuPS:lle. Tappio oli takaisku sarjapaikastaan pelaavalle seuralle, mutta oliko se kuolettava?

HIFK:n kauden ensimmäinen häviö kotipelissä tuli pahaan paikkaan. Joukkue taistelee putoamista vastaan ja pisteitä ei ole hukattavaksi. Stadilaisten ongelma onkin ollut tasapelien suuri määrä. Kausi on lopussa ja voittoja pitäisi saada.

Maanantaina HIFK:n peli kaatui heikkoon puolustussuunnan laitapelaamiseen ja oman kuudentoista alueen miesvartiointiin. KuPS olikin noilla kahdella pelin osa-alueella HIFK:ta edellä, muuten tasaisessa kamppailussa.

Seuraavaksi torstaina Sonera Stadionilla VPS:n kohtaavat stadilaiset, lähtevätkin varmasti hakemaan kauden seitsemättä voittoa. Edellinen peli vaasalaisia vastaan helsingissä päättyi HIFK:n 3-0 kotivoittoon. Maanantain viimeisen kolmevarttisen perusteella, HIFK pystyy saavuttamaan samanlaisen tuloksen.

Toinen kotitappio putkeen samoista pisteistä taistelevan joukkueen kanssa olisi katastrofi. Nähtäväksi jääkin saako HIFK kotitaikansa takaisin.

Turvaa tuo se, että HIFK:lla on vähemmän pelattuja otteluita kuin muilla putoamistaistelussa olevilla joukkueilla. Tasaisuus onkin ollut tärkeätä tänä vuonna ja HIFK:lta sitä löytyy.

VPS peli määrittää punapaitojen loppukauden. Häviö ja tasapeli tarkoittavat jännittäviä viimeisiä pelejä. Voitolla joukkue saavuttaa työrauhan seuraaviin peleihin.

Teksti: Kaarle Tuomisto