Kups kuoppasi HIFK:n kotitaian

Kups oli lopulta se Veikkausliiga-joukkue, joka katkaisi HIFK:n tappiottomien kotiotteluiden putken hakemalla 1-3 vierasvoiton Sonera-Stadionilta.

Joukkueiden kauden 3. ja viimeinen kohtaaminen oli tapahtumarikas ja vauhdikas vääntö. HIFK sai otteluun hyvän alun ja hallitsi peliä ensimmäisen vartin, mutta Kups-maalivahti Tomi Maanojan pelastukset pitivät vieraiden maaliverkon puhtaana.

Ajassa 23 minuuttia alkoi tapahtua, kun Kups-pelaajan oikealta antama pallo tavoitti Tuomas Rannankarin 16 metrin rajalta. Rannankarin lähettämä viuhuva wolley-veto painui vastustamattomasti ohi HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin vasempaan alanurkkaan.

Rannankari oli mukana Kupsin seuraavassakin maalissa 10 minuuttia myöhemmin, kun hän syötti vasemmalta vapaaksi Tristan Bowenin, jonka vartioinnin HIFK-puolustus oli unohtanut, ja joka sai sijoittaa pallon vasempaan ylänurkkaan muuttaen lukemat 0-2: een. Tässä vaiheessa alkoi olla selvää, että HIFK-puolustus oli helisemässä ilman huilivuorossa ollutta Jukka Halmetta.

Ottelun 40. minuutilla pallo löytyi HIFK-maalista kolmannen kerran, kun vieraiden Urho Nissilä antoi hienon kantapääsyötön maalin edustalla vapaana olleelle Miikka Ilolle, joka harhautti veskari Erikssonin ja lirutti pallon verkkoon Stadin Kingien seuratessa tilannetta paraatipaikalta.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkue HIFK:n vahvalla vyöryllä. Se palkittiin lopulta kavennusmaalilla ajassa 62 minuuttia, kun Ville Salmikivi pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä Ville Taulon 16 metrin rajan tuntumasta laukoman matalan vedon ohi hölmistyneen maalivahti Maanojan.

Lisämaaleja ei ottelussa kotijoukkueen valtaisasta vyörytyksestä huolimatta enää nähty. HIFK-valmentaja Jani Honkavaara ei luonnollisesti ollut tyytyväinen suojattiensa suoritukseen.

-Kaiki eivät ollet tänään hereillä, hän viittasi joukkueen puolustukseen ja lisäsi, että peli oli ohi käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla.

Teksti: Petri Kosonen