Bluesille avausvoitto – Ville Korhonen upotti vajaamiehisen Lukon

Tiistai-iltana Espoossa Blues ja Rauman Lukko tarjosivat tiukan taiston pisteistä. Ottelussa nähtiin dramaattinen loppu.

Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Blues tuli otteluun erittäin sisuuntuneena. Edellisten pelien aneemisuus ja tahmeus loistivat poissaolollaan ja Blues painoi peliä kerta toisensa jälkeen kohti Lukon maalia. Raumalaiset olivat helisemässä. Blues liikutti kiekkoa nopeasti ja karvasi todella agressiivisesti. Espoolaisten antaman fyysinen paine oli todella väkevää.

Läpi ottelun hyvin torjunut Lukon maalivahti Ryan Zapolski piti joukkuettaan pystyssä.

Espoolaisten painostus tuotti lopulta tulosta ylivoimalla ajassa 9.30. Maalin kulmalle unohdettu Kai Kantola pääsi vapaasti laittamaan kiekon verkkoon. Loistavan poikittaissyötön tarjoili Blues-kapteeni Kim Hirschovits .

Toisessa erässä Blues päästi Lukon mukaan peliin. Ajassa 28.03 Bluesin puolustus nukahti. Lukon Toni Koivisto purjehti kulmasta maalille ja vippasi rystyltä 1-1-tasoituksen. Espoolaisten maalivahti Christian Engstrand imaisi löysän kudin luvattoman helposti.

Lukko pääsi aloittamaan päätöserän ylivoimalla. Pyöritys tuotti tulosta heti jäähyn päätyttyä. Pelikellon näyttäessä 42.39 Lukko siirtyi 2-1 johtoon. Turo Asplund ohjasi Rony Ahosen viivasta ampuman lämärin ohi maskissa olleen Zapolskin.

Johtomaalin jälkeen Lukko vei peliä ja loi lukuisia vaarallisia tilanteita. Maalinteosta vastasi kuitenkin Blues. Espoolaiset rankaisivat nopeasta vastahyökkäyksestä. Puolustaja Mikko Kukkonen hiipi takatolpalle ja pamautti Peter Tiivolan oivasta tarjoilusta ranteella kiekon reppuun. Maalin toinen syöttäjä oli toista peliään pelannut Samson Mahbod. Tehopiste oli kanadalaiselle liigauran ensimmäinen. Tasoitusmaali syntyi ajassa 51.11.

Vain puolitoista minuuttia ennen päätössummeria Bluesin ykkösvitja iski näyttävän kuvion päätteeksi 3-2-voittomaalin. Ville Korhonen toi vauhdilla kiekon vasenta laitaa ylös, käytti kiekkoa seinäsyötöllä Kim Hirschovitsilla ja pisti ykkösellä kiekon itse maaliin.

Aika paljon helpotti kauden ensimmäinen voitto huonon avausviikonlopun jälkeen. Tämä maistuu todella hyvältä! Iloitsi Korhonen.

Kolmella hyökkäysketjulla pelannut Lukko kaipaa kipeästi miehiä takaisin sairastuvalta.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva ei surkutellut kärkimiesten possaoloa.

− Ei tässä voida vaan odotella, koska sieltä palaa miehiä takaisin kokoonpanoon. Joukkueen on vain kaivettava entistä kovempi taisteluilme tuleviin otteluihin, sillä uusia ratkaisijoita on löydyttävä niin kauan kuin tällä miehityksellä mennään.

− Ylivoiman kanssa on painittu jo pidemmän aikaa, muttei tätäkään voida laittaa pelkästään kärkimiesten puuttumisen piikkiin. Kiekkoa on vain toimitettava paljon enemmän maalille ja sinne on vain mentävä ottamaan mustelmia vastaan.

Kotijoukkue otti kauden avauspisteensä, mutta päävalmentaja Jyrki Aho ei ollut vielä täysin tyytyväinen..

− Jaksettiin uskoa loppuun asti omaan tekemiseen, vaikka alla oli kaksi kirvelevää tappiota tuomassa pientä apinaa pelaajien niskaan. Erityisen iloinen olen taisteluilmeeseen, mutta pelimme ei vielä toimi lähellekkään vaadittua 60-minuuttia.

Kapteeni Hirschovits oli samoilla linjoilla.

− Pelattiin hyvä kotiottelu. Vaikka saatiin kolme pistettä, niin silti jäi paljon parannettavaa. Erityisesti keskialueella oltiin tänään todella tahmeita, sekä aivan liikaa otettiin rangaistuksia. Onneksi tänään alivoimamme toimi loistavasti.

Ottelun yleisömäärä oli vaatimattomat 2341.

Teksti ja kuvat: Jukka Kanninen