Viihteen kautta voittoon

SM-Liigassa tehtiin sääntöuudistus jatkoaikaan elokuun alussa. 3vs3 jääkiekkoa viisi minuuttia ja sen jälkeen lauotaan voittomaalikilpailu.

Vihdoinkin! Tuntuu kuin jokainen ottelu päättyisi rangaistuslaukauskilpailuun. Pääsemme näkemään taitavia pelaajia isossa kaukalossa, joten tiedossa on varmasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

SM-Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannikko uskoo, että jatkoajan pelaaminen kolmella kolmea vastaan edesauttaa pelillisten ratkaisujen syntymistä, ja tuottaa taatusti vauhdikasta ja viihdyttävää peliä. Tätä en voi allekirjoittaa sitten mitenkään.

59 prosenttia jatkoajalle menneistä otteluista meni viime kaudella rangaistuslaukauskilpailuun. Onko tuo lukema muka liikaa? Viedään jääkiekko-ottelun viihdyttävin tapahtuma pois ja väitetään, että viihdyttävyyttä tulee lisää.

Otetaan loputkin kenttäpelaajat saman tien kentältä pois, ja pelataan pelkillä maalivahdeilla. Viedään jatkoajalta kaikki taktinen pelaaminen pois ja laitetaan kolme rumaa jääkiekkoilijaa samaan aikaan kentälle hortoilemaan ympäriinsä kuin Perussuomalaiset pikkujouluissa.