Jääkiekko on maalintekopeli – nousukuntoinen Blues makeaan voittoon

Jääkiekon Mestarien liiga CHL:n pudotuspelit käynnistyivät tiistaina. Espoossa kotijoukkue Blues sai vastaansa Saksan DEL-liigan hallitsevan mestarin Adler Mannheimin. Tiiviisti viisikkona puolustanut ja kovalla prosentilla viimeistellyt espoolaisryhmä voitti ensimmäisen osaottelun lukemin 4-1.

Nimekäs Mannheimin marssitti kentälle yhteensä yli 2000 NHL-ottelun verran kokemusta. Mannheim hallitsi ottelua ja vei laukaukset nimiinsä 33-16. Blues kesti loistavasti pelanneen maalivahti Christian Engstradin johdolla. Tehokkaan ylivoiman kapellimestarina hääri ottelussa tehot 1+2 kerännyt kapteeni Kim Hirschovits.

Mannheim vei ottelun alkua, mutta uhrautuvasti puolustanut kotijoukkue kesti. Erän puolivälissä Blues aloitti maalinteon ylivoimalla. Kai Kantola ohjasi puolustaja Otso Rantakarin tulisen siniviivalaukauksen verkkoon. Heti 1-0-maalin jälkeen Blues joutui alivoimalle. Taitava vierasjoukkue pyöritti ylivoimaa näyttävästi ja lopulta Brandon Yip nosti maalinedusruuhkasta Mannheimin 1-1-tasoituksen.

– Mannheim tuli kovaa. Se tiedettiin, mutta ei oikein oltu valmiina. Saivat paljon maalipaikkoja meidän kiekonmenetyksistä. Maalivahti pelasi hyvin ja piti meidät pelissä mukana, kertasi Hirschovits.

Blues tuli väkevästi ottelun toiseen erään ja vain 30 sekunnin pelin jälkeen kiekko saatiin Mannheimin verkkoon. Mannheimin puolustus menetti oman maalinsa kulmalla kiekon Markus Poukkulalle, jonka syötöstä Hirschovits napautti tarkan rannelaukauksen maalin kattoon.

Ottelun puolivälissä Bluesin ylivoima jauhoi tuloksekkaasti. Mannheimin neliö sahattiin auki ja espoolaiset siirtyivät 3-1-johtoon. Kiekko pomppi verkkoon Mannheim-pakki Steven Wagnerin luistimen kautta. Maali merkittiin lopulta Jussi Makkoselle. Erän viimeisellä minuutilla Blues siirtyi jo 4-1 johtoon Poukkulan komealla yksilösuorituksella.

Vieraiden maalivahti Dennis Endrasille merkittiin erässä vain yksi torjunta. Blues-kassari Engstrandin torjuessa kaikki saksalaisten 14 laukausta.

– Tämä jääkiekkopeli on maalintekokilpailu. Heillä oli omat hetkensä. Taisteltiin uhrautuvasti ja kestettiin. Oltiin tehokkaita maalipaikoissa, kertasi Hirschovits.

Päätöserässä Blues suojeli hyvin johtoaan. Mannheim hallitsi erän ensimmäistä puoliskoa, mutta ei päässyt parhaille maalipaikoille. Lopusta piti huolen loistavasti torjunut Engstrand.

– Vastassa oli todella ammattimainen jengi, jolla on paljon kokemusta NHL:stä ja kansainvälisistä peleistä. Tärkeä voitto, summasi Hirschovits.

Bluesin voittoa todisti vain 1183 katsojaa. Mannheimin kahdessa alkulohkon kotiottelussa yleisöä kävi keskimäärin 8481 katsojaa, joka oli ylivoimaisesti eniten koko CHL:stä.

Joukkueiden toinen kohtaaminen pelataan Mannheimissa 6.lokakuuta, Blues saa vastaansa ärsytetyn kotijoukkueen lisäksi fanaattisen saksalaisyleisön.

Teksti ja kuvat: Jukka Kanninen