McDavid – suuret saappaat pieniin jalkoihin

18-vuotias kanadalainen superlupaus Connor McDavid kantaa ison vastuun Edmonton Oilersin hyökkäyspelistä alkavalla kaudella. McDavid ei ole uralla pelannut otteluakaan miesten tasolla, joten nousu Kanadan juniorisarja OHL:stä on valtava.

Odotusarvot nuorta supertähteä kohtaan ovat suuret, ja mediassa McDavid on tituleerattu uudeksi Sidney Crosbyksi ja Wayne Gretzkyn manttelinperijäksi. Jopa Tampa Bayn supertähti Steven Stamkos on antanut ylisanoja teinisensaatiolle.

Hän on erityislaatuinen poika. Mielestäni hän on nyt jo parempi kuin minä. Hän on paras 18-vuotias pelaaja mitä olen ikinä nähnyt, kehuu Steven Stamkos NHL:n verkkosivuilla.

McDavidin nousu supertähdeksi on ollut kuin suoraan Disney-elokuvasta. MM-Kultaa Kanadan maajoukkueessa alle 18-vuotiaissa, alle 20-vuotiassa ja viimekaudella valinta Kanadan juniorisarja CHL:n parhaaksi pelaajaksi.

Edmontonin ensimmäiseen harkkapeliin yliopistojoukkuetta vastaan tuli katsomaan päälle 14 000 katsojaa, eikä vähiten McDavidin takia. On siis selvää, että McDavid-mania on todellinen asia Edmontonissa, jossa nuoren pelaajan varaan on laitettu koko Edmonton Oilersin tulevaisuus.

Mutta entä kun vastoinkäymisiä alkaa tulla. Edmontonissa on monta korkealla varattua nuorta pelaajaa joihin kohdistuneet isot odotukset eivät ole vielä konkretisoituneet. Kestääkö nuoren pelaajan pää median ja fanien paineen alla jos pisteitä ei tule?

Olemattomalla kokemuksella miesten peleihin lähtevältä McDavidiltä odotetaan varmasti jo ensimmäisestä pelistä lähtien tehoja, ja jos niitä ei tule, on takuuvarmaa, että lehdet kirjoittavat siitä. Ei ole siis epäselvää mikä on nuoren supertähden suurin haaste ensikaudella ja koko uralla. Jos pojan pää ei kestä Edmontonin mediamyllyä ja paineita, voidaan McDavidin satukirjamainen tarina unohtaa.

Teksti: Lauri Saastamoinen