Mestaruus karkaamassa HJK:lta – RoPS ryösti pisteet

Veikkausliigan mestaruuskamppailu sai mielenkiintoiset asetelmat, kun Rovaniemen Palloseura jatkoi HJK:n kärsimystä 2-0-vierasvoitolla.

Sonera Stadiumille oli saapunut runsaasti yleisöä, kun 9111 katsojaa oli todistamassa ottelua, jonka lähtökohdat olivat erittäin mielenkiintoiset. Vastakkain asettuivat sarjakolmonen HJK ja sarjaykkönen RoPS.

Pelin alusta asti kävi selväksi, että sarjan kovin vierasjoukkue tuli otteluun hyvin valmistautuneena. RoPS prässäsi pelin alusta asti kotijoukkuetta erittäin kovaa, eikä HJK löytänyt montaa kertaa tilaa pelinrakenteluun RoPS:n tiivisti tukkimalta keskikentältä. Tämän vuoksi kotijoukkueelta nähtiin lukuisa määrä huonoja ratkaisuja hyökkäyssuuntaan.

Alussa muutaman kerran HJK kuitenkin pystyi pelaamalla tulemaan läpi rovaniemeläisten kovan prässin ja pääsemään hyville maalintekopaikoille. Näitä paikkoja kotijoukkue ei kuitenkaan saanut käytettyä hyväkseen.

Pelin edetessä jo valmiiksi siipirikkoinen HJK sai kylmää vettä niskaansa. Jo 14 minuutin kohdalla nuori HJK-toppari Aapo Halme loukkaantui kotidebyytissään. Pelikellon ollessa 31 minuutin kohdalla kotijoukkue joutui tekemään jo toisen vaihtonsa, kun Erfan Zenelikin joutui jättämään pelin kesken.

Viisi minuuttia ennen taukoa RoPS:n runsas fanijoukko pääsi päästämään ilon irti, kun  Moshtagh Yaghoubin loistava keskitys löysi takatolpalta Aleksandr Kokon, joka puski pallon varmasti maaliin. Maalipörssin ykkönen Aleksandr Kokko on nyt tehnyt jo 14 osumaa tämän kauden Veikkausliigassa.

Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua kotijoukkue sai lisää jobinpostia, kun Sebastian Sorsakin jouduttiin ottamaan kentältä vaihtoon. Näin ollen HJK joutui käyttämään kaikki vaihtonsa jo ensimmäisellä puolikkaalla!

Toiselle puoliajalle saapui nälkäisempi HJK. Kotijoukkue sai rakennettua hyvin hyökkäyksiä vastustajan päätyyn.

Lopulta 59 minuutilla Rasmus Schüller pääsi aivan avopaikkaan, mutta sijoitus maalin edestä painui kuitenkin etukulmasta ohi.

Reilun tunnin pelin jälkeen rovaniemeläiset vaihtoivat kentälle Eero Markkasen. Markkanen ei kauaa kerennyt kentällä viihtymään, kun pallo oli jo HJK-maalissa. RoPS-hyökkääjä ohitti röyhkeästi Gideon Baahn ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Loppuajasta kotijoukkue ei saanut enää kunnon kiriä aikaansa, ja näin ollen täydet pisteet matkasivat täysin ansaitusti Rovaniemelle.

Teksti: Miikka Lahtinen