Blues sai kyytiä Pelicansin kotiavauksessa

Pelicans ensimmäinen kotiottelu Isku Areenalla Bluesia vastaan alkoi odotetusti. Kotijoukkue rymisteli, taklasi ja peli näytti siltä, miltä sen odottikin näyttävän.

Ensimmäinen erä oli aluksi täyttä Pelicansin hallintaa ja ensimmäinen maali nähtiinkin varsin nopeasti ylivoiman tuloksena. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Lahden oma juniori Sebastian Repo räväytti napakan rannarin yläkulmaan.

Erän lopussa Blues pääsi paremmin peliin mukaan ja viimeiset viisi minuuttia peli pyörikin pelikaanien päädyssä. Tasoitusmaalin Blues onnistui tekemään Timi Lahtisen toimesta. Lämäri B-pisteeltä upposi Janne Juvosen selän taakse ajassa 15:54.

Toiseen erään Pelicans tuli samalla ryminällä kuin ensimmäiseenkin. Peli painui välittömästi espoolaisten päätyyn ja 2-1 maali lyötiin taululle ajassa 23:20 paluumuuttaja Henri Heinon toimesta. Blues uinui toisen erän alussa ensimmäisen erän tapaan ja passiivisuus omalla alueella tuotti Pelicansille tukun maalipaikkoja.

Erän puolivälissä vieraat saivat ylivoiman kautta pelin juonesta vähän kiinni. Pakkopeli pyöri, mutta laadukkaiden laukausten puuttuessa ei maaleja syntynyt.

Pelin puolivälin jälkeen Pelicansin fyysisyydestä ei ollut enää tietoa taklauspelin muodossa. Luistin kuitenkin kulki selvästi paremmin kuin vierailla. Tämä tuotti Bluesille ongelmia jäähyjen muodossa. Kotijoukkueen ylivoima oli harvinaisen hyvässä kuosissa jo tässä vaiheessa kautta. 2-1 johto vaihtuikin nopeassa tahdissa numeroihin 4-1. Maalintekijöinä lahtelaisista toimivat Juha Leimu ja Marko Pöyhönen.

Päätöserässä Pelicansin hyvä liike jatkui ja Blues oli jatkuvasti pulassa. Harvassa oli ne kerrat kun Blues sai avauksen onnistuneesti lähtemään ja pyörityksen Pelicansin päätyyn. Ainoastaan ylivoimalla kiekko pyöri espoolaisten hyökkäyspäädyssä, mutta Janne Juvosen varmat otteet estivät lisämaalien syntymisen. Juvosen hyvä peli sai ikävän päätöksen, kun hän joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia kolmannessa erässä.

Ensimmäinen Pelicans-show päättyi kotijoukkueen voittoon 4-1. Harjoituspeleissä nähdyt tappelut loistivat poissa olollaan. Hyvin organisoidun Pelicansin fyysisyys näkyi erien aluissa taklausten loppuun viemisenä ja vauhdikkaana luisteluna. Voitto oli lopulta selvä. Blues ei kyennyt vastaamaan selvästi terävämmän kotijoukkueen haasteeseen.

teksti ja kuvat: Mikko Kärkäs