Pellegrinin on aika väistyä

Manchester City voitti lohkonsa Mestareiden liigassa. Lohko oli ennakkoon erittäin kovatasoinen, joten hetken seura saa nyt nauttia. Maanantain arvonnassa taivaansinisillä kävi erittäin hyvä tuuri, kun vastaan astelee ennakkoon yksi helpoimmista vastustajista, eli Dynamo Kiova. Tämä ei kuitenkaan seuraa pelasta.

Lohko D oli ennakkoon turnauksen kovimpia lohkoja. Pelasivathan siellä kuitenkin City, Juventus, Sevilla sekä Mönchengladbach. Lohkossa ei kuitenkaan yllätyksiin törmätty, ja lohkosta etenivät jatkoon juuri ne suurimmat suosikit eli City ja Juventus.

Tämä ei kuitenkaan paljoa kerro joukkueiden iskukyvystä pudotuspelejä ajatellen.

Taivaansiniset ovat aivan liian ailahteleva joukkue, ja siitä saa City-käskijä Manuel Pellegrini syyttää itseään. Joukkue esittää parhaimmillaan aivan fantastisia otteita. Manchesterilaiset pystyvät hallitsemaan palloa oman mielensä mukaan, hyökkääminen on monipuolista ja puolustuslinja on erittäin tiivis ja virheetön. Sitten tapahtuukin kummia. Hetkessä asiat voivat olla aivan päinvaistaisesti. Joukkue ei saa mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä ja puolustuksessa nähdään järkyttäviä yksilövirheitä. Yksikään seura ei selviä tällaisista ongelmista maailman kovimmassa seuraturnauksessa. Virheistä rokotetaan ja rajusti, ja on vain ajan kysymys millä pudotuspelikierroksella seuralla tulee noutaja vastaan. Se on täysin selvää, ettei seura pysty Pellegrinin alaisuudessa niin tasaiseen suorittamiseen, että se riittäisi loppuun asti Mestareiden liigassa.

Mikä sitten Cityn pelissä mättää? Ensinnäkin seuralla on monta kertaa ollut mahdollisuus hankkia toinen kovan kaliiperin hyökkääjä. On ollut täysin tiedossa, että Sergio Aguero on erittäin loukkaantumisherkkä pelaaja, eikä Wilfried Bony tai nuori Kelechi Iheanacho ole tarpeeksi laadukkaita pelaajia korvaamaan Agueron suuria saappaita. Joukkue on mieluummin vahvistanut vaihtopenkkiä, jota Pellegrini ei edes käytä hyväkseen. Samat miehet ovat kentällä Mestareiden liigassa kuin myös Capital One Cupissa. Myös puolustuslinja on huolestuttavan paljon hätää kärsimässä. Gael Clichyn jatkuva virhealttius, ja vahvasti esiintyvän Nicolas Otamendin rinnalla vaihtuvat kolme eri topparia ovat valitettavasti liian suuria ongelmia, kun mietitään tasaista suorittamista. Pelaajien kuormitus on suuri, ja loukkaantumisherkkyys lisääntyy.

Oli miten oli, ei City enää tällä kaudella pysty asioita korjaamaan. Pellegrinin aika on tulossa päätökseensä taivaansinisten käskijänä.
Teksti: Miikka Lahtinen