Jättiläiset odotetun vahvoja Mestarien liigassa

Kuva: Championsleague Instagram

Jalkapallon Mestarien liigan lohkovaiheen pelit saatiin päätökseen torstaina. Mestarien liigaa pelataan seuraavan kerran helmikuussa 2022. Liverpool, Ajax ja Bayern München menivät vakuuttavasti jatkoon puhtaalla pelillä. Barcelona oli puolestaan poikkeuksellisen heikko.

Teksti: Niko Liikkanen

Ensimmäistä kertaa Mestarien liigan historiassa kolme joukkuetta eteni jatkoon lohkovaiheesta puhtaalla pelillä. Liverpoolista tuli ensimmäinen englantilainen joukkue, joka voitti kaikki lohkovaiheen ottelut. 

Ajax oli sen sijaan ensimmäinen hollantilainen seura, joka selvisi lohkostaan ilman pistemenetyksiä. Ajaxin hyökkääjä Sebastian Haller viimeisteli puolet Ajaxin maaleista tehtyään 10 täysosumaa. Samasta lohkosta jatkoi myös Sporting Lissabon.

Bayern München teki tämän jo toistamiseen. Saksalaiset voittivat kaikki alkulohkon ottelunsa myös kaudella 2019–2020 ja juhlivat kauden päätteeksi Mestarien liigan voittoa. Lohkosta jatkoon eteni myös Benfica.

Suurseurat esiintyivät vahvasti

A-lohkon Manchester City ja Paris Saint-Germain FC jatkavat odotetusti neljännesvälieriin. RB Leipzigistä ei ollut haastamaan viime kauden semifinalisteja, vaikka saksalaiset kaatoivat Cityn viimeisellä kierroksella.

Atletico Madrid eteni B-lohkosta jatkoon Liverpoolin tavoin. Atleticon tie jatkoon oli vaikeampi. Se ratkaisi jatkopaikkansa vasta viimeisellä kierroksella kaadettuaan FC Porton kuumassa ottelussa ja eteni voiton myötä jatkoon. 

Real Madrid eteni jatkoon helposti D-lohkosta voitettuaan viisi peliä. Lohkosta toisena jatkoi Inter Milan. H-lohkon Juventus ja Chelsea etenivät helposti jatkoon. Zenit ja Malmö eivät onnistuneet haastamaan suurseuroja.

F-lohkon toinen jatkopaikka ratkesi viimeisellä ottelukierroksella. Atalanta hävisi kotonaan Villarrealille, joten Villarreal eteni jatkoon. Ottelu oli tarkoitus pelata keskiviikkona, mutta siirrettiin lumisateen takia torstaille. Manchester United voitti lohkon.

G-lohkoa pidettiin ennakkoon tasaisena, ja sitä se myös oli. Kaikki seurat olivat kolmen pisteen sisällä päätös ottelukierrokselle lähdettäessä, ja kaikilla oli vielä mahdollisuus jatkopeleihin. Lohkon ensimmäinen oleva LOSC Lille ja toisena oleva FC Salzburg pitivät kuitenkin pintansa. Salzburg kaatoi Sevillan ja Lille Wolfsburgin, ja voitot toivat jatkopaikan.

Barcelona ja Dortmund haparoivat

Menestysseura FC Barcelona on ollut suurissa vaikeuksissa, ja se jäi lohkossaan kolmanneksi. Barcelona jäi ensimmäistä kertaan 21 vuoteen Mestarien liigassa alkulohkoon. Joukkue teki alkulohkossaan vain kaksi maalia.Marraskuun alussa Barcelonan perämiseen palkattu seuralegenda Xavi ei ole vielä saanut joukkueen kurssia käännettyä. Pelissä on kuitenkin näkynyt positiivisempia puolia Ronald Koemanin potkujen jälkeen.

Borussia Dortmund oli myös vaisu ja jäi alkulohkonsa kolmanneksi. Dortmundin heikkoutta selittää osittain Erling Braut Håålandin loukkaantuminen. Hååland ei ollut kokoonpanossa kolmessa ottelussa.

Mestarien liigan pudotuspelivaiheen arvonta suoritetaan tänään Sveitsin Nyonissa Suomen aikaa klo 13.00.