Mestarien liigan topit ja flopit: Salzburg-duo hirmuvireessä, englantilaiset köysissä

Mestarien liiga-kausi lähti liikkeelle mielenkiintoisella tavalla. Englantilaisjoukkueilla, Hradeckylla ja Dortmundin hyökkäyksellä ongelmia omissa otteluissaan. Salzburgilla, Ajaxilla ja PSG:llä taas kausi lähtenyt rullaamaan mainiosti.

Topit

Salzburgin superduo

Hirmuvireessä Itävallan Bundesliigassa oleva hyökkääjäduo Hee-Chan Hwang ja Erlin Håland tulivat ryminällä sisään Mestarien Liigaan. Ensimmäisessä lohko-ottelussa RB Salzburg kohtasi Jere Urosen edustaman Genkin. Salzburg lähti otteluun ennakkosuosikkina mutta, harva osasi odottaa mitä oli tulossa. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Salzburg oli iskenyt tulostaululle jo 5-1-lukemat. Håland teki ensimmäisellä puoliajalla hattutempun ja Hwang sai kaksi maalisyöttöä ja yhden maalin. Ottelu päättyi 6-2-loppulukemiin ja Håland-Hwang kaksikko antoi myrskyvaroituksen lohkon ennakkosuosikeille Napolille ja Liverpoolille. 

Erlin Håland: 9 ottelua, 17 maalia, 5 maalisyöttöä

Hee-Chan Hwang: 8 ottelua, 5 maalia, 9 maalisyöttöä

Ajaxin encore

Viime kauden suurin yllätysjoukkue Ajax menetti kesän aikana kaksi suurta pelaajaa joukkueestaan. Frenkie De Jong siirtyi Barcelonaan ja Matthijs De Ligt Juventukseen. Ajaxin suurimmat kesähankinnat olivat melko tuntemattomat Razvan Marin, Edson Alvarez ja Lisandro Martinez sekä Quincy Promes jonka pesti Sevillassa ei aivan mennyt nappiin. Karsintakierroksilla Ajaxilla oli pienimuotoisia ongelmia, mutta ylipäätään kausi on alkanut Ajaxilta hyvin. Eredivisiessä Ajax on kerännyt 13 pistettä viidestä ottelusta ja on liigan kärjessä. Mestarien liigassa Ajax pelasi hyvän ottelun Lilleä vastaan. Varsinkin puolustussuuntaan Ajax pelasi hyvin. 33 taklausta mikä on toiseksi paras kaikista Mestarien liiga joukkueista. 24 syötönkatkoa ja tässä tilastossa Ajax on ykkönen. Vahva 3-0-voitto antaa merkin Valencialle ja Chelsealle siitä, että Ajax on edelleen hyvin vahva joukkue ja tulee menemään pitkälle myös tänäkin vuonna. 

Olisiko vihdoin PSG:n vuoro?

Rahaa pariisilaisseurassa riittää, mutta eurokentillä menestyminen on ollut PSG:lle haastava tehtävä. Noin 100 miljoonaa meni pelaajiin myös viime kesänä. Abdou Diallo, Idrissa Gueye, Pablo Sarabia, Keylor Navas, Mauro Icardi sekä Ander Herrera siirtyivät PSG paitaan viime kesänä. Saksalaisvalmentaja Thomas Tuchelin debyyttikausi PSG-luotsina päättyi pettymykseen sillä Manchester United pudotti PSG:n jo Mestarien liigan neljännesvälierissä. 3-0-voitto Real Madridia vastaan ensimmäisessä lohkopelissä on hyvä lähtökohta. Uusista hankinnoista eniten väläytti Evertonista hankittu Gueye, joka hallinnoi keskikenttää miten tahtoi. Riippuen siitä miten PSG pärjää pudotuspeleissä, voisi nyt olla PSG:n vuoro mennä päätyyn asti.  

Flopit

Englantilaisten sulaminen

Viime kaudella englantilaisjoukkueet hallitsivat eurokenttiä. Kaksi brittiseuraa niin Mestarien liigan, että Eurooppa liigan finaalissa. Nyt kuitenkin tämä kausi on lähtenyt käyntiin hyvin kömpelösti. Manchester City hoiti oman ottelunsa hienosti vieraissa Shakhtar Donetskia vastaan 3-0-lukemin. Tiistaina Chelsea koki karvaan 1-0-kotitappion Valenciaa vastaan. Ottelu oli hyvin Chelsean hallinnassa, mutta Valencia osasi käyttää paikkansa paremmin. Hallitseva mestari Liverpool hävisi Napolin vieraissa 2-0. Ottelussa nähtiin kyseenalainen rankkarituomio kun, Andrew Robertson hiukan osui Jose Callejonia jalkaan. Uusinnasta oli selvää nähdä se, että rike tapahtui, mutta Callejon myös selkeästi korosti saamaansa kontaktia. Keskiviikkona Tottenham suli. Spurs otti 2-0-johdon Olympiacosia vastaan, mutta Olympiacos teki kaksi maalia ja toi pelin tasoihin. Tottenhamilla oli yli puoli tuntia aikaa saada ottelusta kolme pistettä, mutta ei pystynyt tätä tekemään. Ei mikään paras alku englantilaisseuroilta.

Hradeckyn painajainen

Aina yhtä varmalle Lukas Hradeckylle sattui iso moka Lokomotiv Moskovaa vastaan. Leverkusen oli juuri saanut pelin tasoihin kymmenen minuuttia aikaisemmin Benedikt Höwedesin omalla maalilla. Sitten Hradecky sai pallon omalta joukkuekaveriltaan, hänen aloituksensa kesti ja kesti ja lopulta päätyi Lokomotiv pelaajan jalkaan. Dimitri Barinov ei erehtynyt vaan pisti 2-1 lukemat taululle. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin. Hradecky on yleensä hyvä avaamaan peliä pitkällä kuin lyhyelläkin avauksilla. Tämän takia oli hyvin outoa nähdä häneltä tämän tyyppinen farssi. 

Dortmundin kliinisyys

Barcelonan kohtaaminen ensimmäisellä kierroksella on iso haaste kenelle tahansa. Voisi kuitenkin sanoa, että Dortmundilla oli ainekset voittaa tämä kamppailu. Marco Reus, Paco Alcacer ja Jadon Sancho mokailivat hyviä paikkoja liukuhihnalta. Jos Dortmund haluaa menestyä tällä kaudella, heidän pitää oppia käyttämään paikkansa paremmin. Reus mokasi toisella puoliajalla myös rankkarin. Uusinnasta kuitenkin huomasi että, Marc-Andre Ter Stegen otti askeleen eteenpäin ennen kuin Reus oli osunut palloon. Dortmundilla oli pelissä kuusi hyvää maalintekopaikkaa, kun taas Barcelonalla ei ollut ainuttakaan. Dortmundilla on edessä ottelut Interiä ja Slavia Prahaa vastaan ja kummastakin ottelusta pitäisi hakea pisteitä ja ennen kaikkea maaleja.