Vierailu Viasatilla

Kävimme eilen 11.9 yhdessä HEOn urheilutoimittajien kanssa tutustumassa Viasat-urheilun studiotiloihin. Viasat-urheilun studiotilat ovat NEP-nimisen yhtiön tiloissa.

 Kierros alkoi Pasi Rautiaisen esittelyllä, jossa hän kertoi työstään. Toki Pasin tuttuun tyyliin hän eksyi myös aiheesta, ja mainitsi myös mm. Lionel Messin tärkeyden FC Barcelonalle ja Pasin lapsen huoneen sisustuksen. Tämän esittelyn jälkeen lähdimme kiertämään rakennusta. 

Mies, myytti, legenda.

Ensiksi kävimme äänitiloissa. Uutta tietoa erilaisista laitteista tuli paljon, enkä todellakaan muista kaikkea. Oli silti mielenkiintoista nähdä mistä eri vaiheista ja roolituksista live-lähetys koostuu. Tämän jälkeen kävimme Viasatin studio-tilassa, joissa esimerkiksi futisstudiot istutaan. Tila näyttää paljon isommalta telkkarissa. Kaikki kamerat olivat niinsanottuja “robo-kameroita”, mikä tuli pienenä yllätyksenä. Oli kuitenkin mielenkiintoista käydä paikassa, jota on niin usein tottunut katsomaan livenä teeveestä.

Viasatin studiohuone on kuvankaunis.

Studiohuoneen vierailun jälkeen kävimme katsomassa selostajien tiloja. Taas kerran, teknistä tietoa laitteista jota en enää päivää myöhemmin muista tuli paljon. Selostajien tilat olivat juuri sitä, mitä niiltä voi odottaa. Televisioruutu ja pöydän täydeltä erilaisia nappuloita. Huvittavana pidin tarinaa Mikko Innasesta, kuka ilmeisesti tykkää säädellä ja räpläillä näitä nappuloita ilman lupaa. Toisessa selostajan kopissa oli käynnissä live-lähetys, jossa Antti Mäkinen selosti Jokerien peliä. Kävimme kurkkaamassa, kun ammattilainen oli työssään.

Ammattimies on ammattimies.

Kokonaisuutena Viasatin studiokierros oli todella mielenkiintoinen, erityisesti Pasin tapaaminen oli mieleenpainuva tapahtuma. Propsit Viasatille, jäi todella hyvä fiilis kierroksesta.