Kriterium-karsinnat Timo Nurmoksen juhlaa

Ylöjärven Teivossa ravattiin eilen illalla 2000-luvun kovimmat Kriterium-karsinnat. Karsinnoista muodostui Timo Nurmoksen ja Jorma Kontion juhlat.

Timo Nurmoksen hevoset ovat nousseet huippukuntoon kauden pääkilpailun alla. Miehen kaikki kolme hevosta voittivat omat karsintalähtönsä ja taistelevat tiukasti 112 500 euron pääpalkinnosta. Nurmoksen valmennettavat tyhjentivät palkintopöydän karsintapäivänä ja menestystä on lupa odottaa myös finaalipäivänä.

Kovimman esityksen Nurmoksen hevosista teki Builder’s Caviar, joka juoksi SE-tuloksen 13,9/2600 metriä ja löi suursuosikki Hotshot Lucan. Builder’s Caviar sai hyvän juoksun parijonossa ja lipui eleettömästi ohi suursuosikin loppusuoralla. Suursuosikki Hotshot Lucan juoksu ei sujunut optimaalisella tavalla ja sekin saa esityksestään puhtaat paperit. Nurmoksen tallin ennakkoon kovin pyssy Gloria Web, joka voitti jo aikaisemmin elokuussa Tammakriteriumin, karkasi 11,5-vauhtisessa lopetuksessa muilta eleettömästi karkuun. Ewa Cates puolestaan kiri takapareista hyvin ja voitti loppukirissa Cameron Evon.

Muissa karsintalähdöissä Le Gros Bill ja Piece Of Rock ottivat voitot johtopaikalta. Le Gros Bill piti vastustajat takanaan tiukassa maaliintulossa ja Piece Of Rock puolestaan hallitsi varmoin ottein loppuun saakka. Huomion arvoista on, että Pekka Korven tallista ei tänä vuonna ole Kriterium-finalistia lainkaan. Viimeksi näin on tapahtunut vuonna 2012.

Suomenhevosten puolella suursuosikit Turelius ja Vixus ottivat hallitut voitot keulapaikalta. Finaalista voikin muodostua näiden hevosten kaksintaistelu, sillä kolmas kova Taruntuuli laukkasi itsensä ulos finaalista. Muut vastustajat tuntuvat olevan ainakin askeleen tai jopa kahden perässä.

Perinteinen ikäluokkakilpailu on ajettu vuodesta 1972 lähtien Teivon raviradalla Ylöjärvellä.

Kriterium on 3-vuotiaiden lämminveristen ja 4-vuotiaiden suomenhevosten vuoden tärkein ikäluokkakilpailu, joka ravataan Teivon raviradalla syys-lokakuun vaihteessa.

Toimittaja: Toni Lång