Timo Salmela toiveikkaana kohti Oulun T75-raveja – “Hyvällä juoksulla hevosen pitäisi tuolta nousta kärkitaistoon”

Halsualainen Timo Salmela suuntaa lauantaina Oulun Äimäraution Toto75-raveihin kahden hevosen kanssa. Pitkän linjan hevosmiehenä tunnetun Salmelan lauantaiset menestyssaumat ovat ravien toisessa lähdössä juokseva Glory’s All In sekä kahdeksannessa lähdössä starttaava Sweet Gold.

Teksti: Veeti Suomalainen, kuvat: Suomen Hippoksen kuvapankki

Glory’s All In sijoittui viime startissaan Seinäjoella kakkoseksi Juha Länsimäen ohjastamana, mutta esitys ei ollut parasta mihin hevonen pystyy.

”Juha sanoi, ettei hevonen ollut ihan sellainen, mitä se on ollut parhaimmillaan. Päätimme tuon startin jälkeen hoitaa hevosta, ja nyt se tuntuu taas paremmalta. Vireen ei pitäisi olla ainakaan kovin kaukana parhaasta. Aika hyvä sen pitäisi lauantaina olla, vaikka tuli starttiväliä”, Salmela kertoo Floppitaulun haastattelussa.

Lauantaina tamma saa kyytiinsä Jukka Torvisen. Hevonen lähtee 2120 metrin tasoitusajossa matkaan 40 metrin takamatkalta voltin kakkosradalta. Monelle hevoselle hankala lähtöpaikka aiheuttaisi ison laukkariskin, mutta Salmela ei laukkaa pelkää.

”Lähtee vain rauhassa liikkeelle, ei paikan pitäisi silloin vaikeuksia aiheuttaa.”

Vastassa on voitokkaita hevosia, mutta hän luottaa omaansa.

Santtu Raitalan ajama Aguero on mennyt hyvin, mutta jos tämä on vähääkään sellainen mitä pitäisi, ei tarvitse häviämään lähteä”, Salmela vakuuttaa.

Tallikaverin viimekertaiseen vaisuuteen selkeä syy

Sweet Gold palaa myös starttiin pienimuotoiselta huoltotauolta. Viimeksi hevonen sijoittui Vermossa kolme viikkoa takaperin kahdeksanneksi.

”Se ei ollut kyllä viimeksi sellainen mitä piti. Tutkittiin hevosta, ja rauta-arvoissa oli pientä sanomista. Annettiin sen vetää hetki happea ja hoidettiin”, Salmela taustoittaa.

Lähtöpaikka sattui arvonnassa takariviin ysiradalle. Kyytiinsä hevonen saa 98 voittoa tänä vuonna ohjastaneen Ville Pohjolan.

”Hyvällä juoksulla sen pitäisi tuolta nousta kärkitaistoon. Takarivistä ei ainakaan tarvitse hätäillä alussa, vaan saa käyttää kirivoimat loppuun”, valmentaja tuumaa.

Salmela ei vielä osaa sanoa, kummalta hevoseltaan hän odottaa lauantaina lähtökohtaisesti parempaa menestystä.

”Ne ovat aika tasaväkisiä omiin lähtöihinsä. Toki Sweet Gold juoksee tammalähdössä ja ne ovat usein aika arvaamattomia”, hän pohtii.

Santtu Raitala ajaa lauantaina mahdollisesti vuoden 400 voittonsa.