Raviraportti: Hila’s Elton kierteli ykköseksi – Pettersson-Perkénin talliin kaksi voittoa

Vermon keskiviikon Toto65-ravit ajettiin sankassa lumisateessa. Ratamestari Juha Keskimaunulle ilta aiheutti varmasti haasteita, mutta kuskien kommenttien ja lähtöjen tulostason perusteella hän oli onnistunut tehtävässään moitteettomasti.

Teksti: Veeti Suomalainen, kuva: Lasse Koskela

Yksi illan Toto65-voittajista oli Cathy Johanssonin valmentama Hila’s Elton, jolla Jarmo Saarela ohjasti voiton numero 90 tälle vuodelle. 8-vuotiaan ruunan voittotulokseksi kirjattiin 14,6a/2120 metriä.

Valmentaja Johanssonille voitto ei varsinaisesti ollut yllätys.

”Luotan hevoseen aina, sillä tämä tekee joka kerta parhaansa”, hän kertoi Floppitaululle.

 ”Juoksunkulun suosiessa voitto ei missään nimessä yllättänyt. Hila’s Eltonia voisi kuvailla meidän tallin luottopeliksi.”

Lähdön aikana Johansson näki juoksun menevän tällä kertaa suotuisasti, sillä hevonen sai matkata kolmannessa parissa ulkona.

”Jännitti kuitenkin vietävästi, mutta hyvältä meno kieltämättä näytti.”

Hila’s Elton on tällä kaudella puhjennut kukkaansa, sillä uran kuudesta voitosta peräti viisi on tullut tänä vuonna.

”Nuorempana se ei tahtonut osata ravata, mutta treenattiin vain paljon, ja lopulta fysiikka voitti. Nyt se on jo tehnyt pitkään hyvää työtä. Ihan varsasta saakka hevonen on ollut meidän tallissa, ja sitä ei voi kuvailla kuin tosi mukavaksi”, Johansson taustoitti.

Pettersson-Perklénin talli jatkoi menestyskulkuaan

Nina Pettersson-Perklénin talli on noussut kovaan vireeseen. Viime viikkoina hevoset ovat menestyneet hienosti, ja keskiviikoltakin valmennettavat Kratos di Quattro sekä Bolt Kronos nappasivat tyylikkäät voitot Ari Moilasen ohjastamina. Kratos di Quattro saalisti ykkössijansa väkevällä esityksellä juostaan toista rataa pitkin ilman vetoapua.

”Hevonen on kyllä hurja ja mielenkiinnolla odotetaan, kuinka korkealle se nousee. Tämä on kovin myöhäinen tapaus”, Pettersson-Perklén kommentoi.

”Lyhyt starttivälikään ei näkynyt hevosessa mitenkään. Sille tehnee vain hyvää, kun saa purkaa paineita.”

Tallikaveri Bolt Kronos sen sijaan nappasi voittonsa keulajuoksun päätteeksi.

”Odotin hevoselta pärjäämistä, sillä se oli jo Kouvolassa tosi hyvä. Viimeksi Jokimaalla homma meni kokonaan kenkien piikkiin. Ilmeisesti nyt jatketaan kilpailemista hevosen mentyä näin hyvin hokit jalassa”, valmentaja totesi tyytyväisenä.

Myös Antti Teivainen ja Santtu Raitala olivat raveissa illan tuplavoittajia. Teivaiselle voitot toivat Rannan Pomo sekä Pauhis. Raitala puolestaan ajoi ykköset Melkerssonilla ja Callela Ladybirdilla.

Santtu Raitala on ohjastanut tänä vuonna jo 389 voittoa. (Kuva: Jouni Mäki-Tulokas)