Tampereen Classic – Yksi ylitse muiden

Neljän viimeisen kauden runkosarja ottelurekordi 91-6-7 (Voitot-tasapelit-tappiot). Oli laji mikä tahansa niin nuo tilastot ovat ällistyttävät, tähän lisätään Champions Cupin mestaruus 18-19 kaudelta.

Tampereen Classic, tämän hetken maailman paras seurajoukkue salibandyssa, tälläkin kaudella jokaisella osa-alueella parempi kuin suomalaiset kilpakumppaninsa. Oli vertailussa sitten pelaajamateriaali tai kentän ulkopuolinen toiminta. Paljon pelaajamateriaalin vahvuudesta kertoo se, että joukkueesta löytyy yhdeksän vuoden 2018 maailmanmestaria ja joukkue ei pahemmin heikentynyt vaikka kaksi mestaria Krister Savonen ja Joonas Pylsy vaihtoivat maisemaa. Herrojen tilalle Classic sai kuitenkin nuoren huippulahjakkuuden Hämeenlinnasta, kun Ville Lastikka, myös vuoden 2018 maailmanmestari liittyi Classic “Familyyn”

Ylivoimaisesti paras valmennus

Loistava joukkue tarvitsee kuitenkin huipputason valmentajat, jotta viimeinen edistysaskel ollaan pystytty ottamaan Tampereella. Ensin Petteri Nykky teki pohjatyön voittaessaan kaksi mestaruutta, jonka jälkeen hän siirtyi täyspäiväisesti Suomen maajoukkueen peräsimeen ja tilalle tuli Samu Kuitunen, joka on myös mukana Classicin päävalmentamisen ohella maajoukkuevalmentajana.

Peli on parhaimmillaan sellaista, että vastustajan ei kannattanut edes haaveilla voitosta, kun Classic pyöritteli vastustajiaan. Huonoimpinakin iltoina Classic on ikävä vastustaja koska maalivahtiosasto (Toriseva & Talvitie) on myös maailman parasta tällä hetkellä.

Mestari ei tule vaihtumaan tällä kaudella

Tätä kirjoittaessa Classic on juuri avannut kautensa 5-3-voitolla  Westend Indiansista. Fakta on se, että Classicia on erittäin vaikea pysäyttää jatkamasta mestaruusputkeaan. Vaikka yksittäisinä iltoina hekin voivat hävitä, niin paras seitsemästä sarjassa ei kukaan pysty heitä realistisesti haastamaan.

Pahimmat haastajat lienevät Henri Johanssonin johdolla pelaava Nokian KRP  ja viime vuoden finalisti Turun Palloseura. Täydellisenä päivänä haastajat pystyvät yksittäisessä pelissä pistämään kampoihin, mutta pidemmässä sarjassa tähän ei ole mahdollisuuksia.

Ylistys Classic Familylle

Classic on luonut käsittämättömän fanikulttuurin omaan yhteisöönsä, josta monet seurat lajirajojen yli voisivat ottaa mallia. Pelaajat ovat lähteneet siihen mukaan loistavasti, esimerkiksi Naisten liigan yksi huippupelaajista Sanni Nieminen toimii pelaamisen lisäksi toimistossa ja ottelutapahtumissa mukana.

On myös huomioitavaa että Tampereella on iso määrä eri seuroja joiden peesissä ihmiset jo ovat, joten pohja tälläiselle kulttuurille ei ole ilman töitä tullut. Resurssit toki auttavat tällaisten “buumien” luomisessa, mutta tämänkaltaista fanirakkautta ei voi pelkällä rahalla ostaa.