HPK kannattajat häkeltyneinä mestaruudesta- “Ei osaa enää odottaa mitään”

Hämeenlinnassa arki on taas koittanut, sensaatiomainen mestaruus on muisto vain. Viime kevään suomenmestaruus oli niin iso yllätys, että tämän kauden HPK:n kannattajien odotukset ovat maltilliset..

Markus Nenonen oli se sankari, joka ratkaisi keväällä 2019 suomenmestaruuden Hämeenlinnan Pallokerholle  ja tästä käynnistyi kovat mestaruusjuhlat. HPK-kannattajat puhuvat vieläkin mestaruuskrapulasta,mutta kentällä siitä ei ole tietoakaan.

Kausi 2019-20  on alkanut yllättävän vahvasti mestaruushuuman jälkeen.Vahva pelillinen identiteetti näkyy hyvin, ja uudet paikkaajat ovat jo osoittautuneet pelimiehiksi. HPK:n kannattajat olivat huolissaan, kun viime kauden suuret palaset: Teemu Turunen, Otto Paajanen ja Eemil Larmi jättivät seuran. Kannattajat puhuivat, että vaikka lähtijät olivat todella kovia, niin suurin vahvuus on Antti Pennanen. Pennasen vaatimustaso ja taito kehittää nuoria pelaajia, luovat turvan tunnetta Hämeenlinnaa.

Haastattelin Lauantaina ennen HPK-HIFK ottelua Jaria ja Esaa, jotka ovat olleet kauan HPK:n kannattajia.

Mestaruuskrapula?

– Kyllä mestaruuskrapulasta on jo selvitty, kevät ja kesä juhlittiin ja katsottiin kauhulla kun pelaajia lähti  pois. Myönnetään toki, että syksyn ensimmäisiin peleihin oli itse vähän vaikea syttyä, toteaa Jari.

– Kyllä tässä vielä krapula on, kyllä se niin iso yllätys viime keväänä oli. Eiköhän se “kiima” ala taas pian löytyä, naureskelee Esa.

 

Odotukset kaudelle 2019-20

– Todella vaikea sanoa tällä hetkellä mitään. Viime kausi oli niin iso yllätys, johon ei oikeastaan ketään uskonut. Odotan ainakin pudotuspelipaikkaa ja sitä, että muutamat nuoret pelaajat kehittyvät isosti kauden aikana, Jari toteaa.

-Odotukset on, että pelataan samanlaista kiekkoa kuin viime kaudella. Itse odotan suoraa pudotuspelipaikkaa, toteaa Esa.

 

Kiinnostavat pelaajat ja mahdollinen läpimurto?

-Jere Innala. Viime kaudella loistavasti pelannut Innala tulee olemaan korkealla pistepörssissä. Myös Filip Krivosik on mielenkiintoinen nimi, toteaa Jari päättäväisesti.

 

Valtteri Puustinen, viime kaudella nousi puskista HPK:n liigamiehistöön ja oli iso palanen mestaruusjoukkueessa. Loistava laukaus ja hyvä pelikäsitys, siinä on nuori mies ketä kannattaa seurata, sanoo Esa.

 

Veikko Nurminen