Uusi johto, uudet kujeet. HPK tarvii puhdistuksen vanhasta johdosta

Liigan suurin ongelma yleisökato on tehnyt tuhojaan Espoossa. Bluesin huonosta taloustilanteesta on puhuttu jo pari vuotta. Tällä hetkellä Blues uhkaa mennä konkurssiin. Samalla hetkellä toinen samojen ongelmien kanssa painiva seura tekee kaikkensa välttääkseen Espoossa käynnissä olevan tilanteen. Tämä seura on Hämeenlinnan Pallokerho.

Hämeenlinnassa ollaan jääty Espoota vähemmälle huomiolle, mutta tilanne sielläkin on vakava. HPK on ollut jo pitkään huonossa taloustilanteessa. Seuralla on pitkäaikaista velkaa 607 000 euroa ja viime kaudella tappiota tuli 229 000 euroa.

Seura irtisanoi viime keskiviikkona toimitusjohtajansa Risto Korpelan. Korpelan tullessa seuraan vuonna 2009 tavoitteena oli paikata HPK:n talous. Tässä hän ei kuitenkaan onnistunut.

Tällä kaudella Korpelan niskaan tuli myös urheilullinen vastuu, kun seuran urheilujohtaja erosi ennen kauden alkua. Näitä faktoja ei enää uusi seurajohto voinut sivuttaa. Liigan sarjajumbon puheenjohtaja Jari Koskisen oli pakko irtisanoa Korpela.

Uuden toimitusjohtajan pitäisi pystyä viemään organisaatiota ammattimaisempaan suuntaan. Etenkin markkinointiosasto pitää uudistaa. Markkinoinnin pitäisi luoda uusi strategia, millä HPK saadaan taas hämeenlinnalaisten tietoisuuteen.

Toimitusjohtajan lisäksi seuran pitää palkata uusi urheilujohtaja. Urheilujohtajan pesti on ollut tyhjillään Janne Laukkasen eron jälkeen. Paljon HPK:n tulevaisuudesta kulminoituukin urheilujohtajan palkkaamiseen.

Hyvääkin on vanha johto saanut aikaan. Ottelutapahtuma uusittiin muutama vuosi sitten ja seura on aktivoitunut sosiaalisessa mediassa. Tosin aivan liian myöhään.

Edellä mainittujen asioiden päätavoite on uudistaa HPK:ta ja puhdistaa se seuran pitkäaikaisen kunniapuheenjohtaja Harri Lintumäen aikaisista luottomiehistä. Tässä kun onnistutaan, niin alkaa Hämeenlinnassa näkyä valoa tunnelin päässä.