Serie A:n sarjajohtajan mestaruus ei ole itsestäänselvyys

Interin kausi Serie A:ssa on ollut vahva. Kasassa 36 pistettä 16 pelatun ottelun jälkeen ja sarjajohto, mutta onko seurasta voittamaan mestaruutta?

Interin odotettiin parantavan tähän kauteen, mutta harvat silti uskoivat 16 pelatun kierroksen jälkeen sarjajohtoon. Seura näyttää vihdoinkin saanen itselleen valmentajan, joka pystyy tuomaan menestystä sitten Jose Mourinhon.

Marraskuussa 2014 Inter nimitti Roberto Mancinin päävalmentajaksi potkut saaneen Walter Mazzarrin tilalle. Ensimmäinen vuosi sujui koko seuralta alakanttiin, ja Mancini joutui työskentelemään edeltäjänsä pelaajistolla.

Tälle kaudelle asiat muuttuivat. Inter kokoonpano muuttui suuresti kesällä, ja Mancini sai haluamiaan pelaajia. Menestystä on tullut, mutta silti kaikki eivät ole tyytyväisiä. Inter ei ole vakuuttanut pelillisesti ja joukkueen puolustusvoittoinen pelitapa on herättänyt kritiikkiä. Tämä tietenkään ei ole haitannut Mancinia, joka on tunnettu tulos keskeisyydestään.

2014-01-03 12.18.51

Interin kotikenttä San Siro, joka tunnetaan myös nimellä Stadio Giuseppe Meazza

 

Ollessaan Manchester Cityn valmentaja Mancini kommentoi 0-0 Arsenal-tasapeliä näin.

Mieluiten kuulen vihellyksiä ottelun jälkeen ja menen kotiin pisteen kanssa, kuin joukkueeni päästää 3 maalia

Joukkue luottaa vahvaan puolustukseen, joka on Serie A:n paras. Vain 9 päästettyä maalia. Mancinin tapa myös muotoilla pelisysteemi vastustajan mukaan on ollut tehokas. Inter on käyttänyt 3 ja 4 miehen puolustuslinjaa. Yhtäläisyyksiä mestaruuksia viime vuosina voittaneeseen Juventukseen löytyy. Tärkeimmät näistä ovat joukkueen taktinen monipuolisuus ja kyky voittaa otteluita heikosta pelistä huolimatta.

Silti se tärkein on puuttunut. Inter ei ole saanut hyökkääjistään läheskään kaikkea irti. Etenkin viime kauden maalikuninkaan Mauro Icardin alhaiset maalimäärät ovat huolenaihe. Mancini valitsi hyökkääjän ennen kauden alkua kapteeniksi ja osoitti näin luottamustaan pelaajaan. Luottamuksesta huolimatta argentiinalainen on tehnyt vain 6 maalia.

Myös loistavan alkukauden pelannut Stevan Jovetic on hyytynyt. Interin mestaruus haaveiden kannalta on tärkeää, että nämä herrat alkavat tehdä maaleja. Otteluita kun ei voi ikuisesti voittaa 1-0. Milanolaisten sarjajohto onkin seuraus sarjan ennakkosuosikkien epätasaisuudesta ja kärkijoukkueiden ristiin pelaamisesta.

Interin etuna mestaruustaistelussa on se, ettei seura pelaa europelejä. Pahimmat kilpailijat Napoli, Fiorentina, Roma ja Juventus kaikki menivät Euroopassa jatkopeleihin. Tämä etu voi olla suuressa roolissa keväällä, kun pelitahti kovenee.

2014-01-03 11.07.13 (1)

Katutaidetta milanosta. Kuvassa Javier Zanetti

 

Vähemmästä pelien määrästä huolimatta en kuitenkaan usko Interin mestaruuteen, ellei Icardi löydä jostain uutta vaihdetta peliin ja ala tehtailla maaleja viime kauden tapaan. Pelien kovetessa keväällä pelkällä puolustuksella ei voiteta. Huonona iltana mikä tahansa seura tarvitsee pelaajaan, joka voi tarvittaessa yksin ratkaista pelin.

Vaikka mestaruutta ei tällä kaudella tulisi, on se kuitenkin tällä hetkellä lähitulevaisuudessa tulossa. Seuran omistaja Indonesialainen Erick Thohir on sanonut, että seuran tavoite on päästä Mestarien Liigaan. Tavoite jonka varaan on hyvä rakentaa toisen milanolaisen jätin paluuta Serie A:n kärkeen.

 

Teksti: Kaarle Tuomisto

Kuvat: Alexander Pippi