Kitupiikin jouluostokset Lontoossa

Rakas Joulupukki haluaisin joululahjaksi hyökkääjän, laiturin, keskikenttäpelaajan ja puolustajan.”

Näin kuuluu Arsenal-fanien toivelista tammikuun siirtoikkunalle. Tykkimiehillä on ollut kauden alun jälkeen 25 eri pelaajaa loukkaantuneena ja loukkaantumispäiviä on yhteensä 834. Keskikentän moottorit Santi Cazorla, Francis Coquelin ja Jack Wilshere ovat kaikki poissa vielä kuukausia. Silti joukkue kuitenkin porskuttaa Valioliigan toisena ja Mestarien liigassa 16 joukossa.

I love a bargain. Who doesn’t love a bargain? I don’t know many people that don’t like a bargain. – Arsene Wenger

Ylläoleva kommentti kuvaa erittäin hyvin Arsene Wengerin pelaajahankintapolitiikan. Arsenalilla on kaudesta toiseen erittäin kapea rosteri, ja vaikka kuinka monta pelaajaa loukkaantuisi, ei Wenger suostu hankkimaan uusia pelaajia. Tämä kausi ei ole tehnyt poikkeusta. Seuran ainoa hankinta tälle kaudelle oli maalivahti Peter Cech. Nyt kuitenkin Arsene Wenger on lupautunut hankkimaan uusia pelaajia tammikuun siirtorajalla. Arsenal fanien kannattaa ottaa tämäkin lupaus pienellä varauksella, koska muut joukkueet tietävät Arsenalin kovan tarpeen uusiin pelaajiin, eikä vanhana kitupiikkinä tunnettu Wenger ei ole valmis maksamaan kenestäkään ylihintaa

15339559916_ab7cf90a68_c

Kaikki pelipaikat maalivahtia lukuun ottamatta tarvitsisi vahvistuksen jos toisenkin. Vahvimmin joukkueeseen on huhuttu Inter hyökkääjä Mauro Icardia joka ei ole päässyt Interissä viime kauden maalivireeseen. Arsenalin siirtolistalla on myös Victor Wanyama, Javier “Chicharito” Hernandez ja Isco.

Rahaa Tykkimiehillä on käytettävissä enemmän kuin millään muulla joukkueella Euroopassa, kun heillä sanotaan olevan siirtokassassa 300 miljoonaa puntaa. Arsene Wenger tunnetaan pitkän pennin miehenä, mutta tässä joukkueen kriisitilanteessa jopa Roope Ankka avaisi kukkaron nyörejään.

 

Teksti: Lauri Saastamoinen