HEO hopealle salibandyturnauksessa

HEO Sport ylsi tänä vuonna Helsingin urheilutoimittajien salibandyturnauksessa toiseksi. Finaaliottelu Freetoimittajia vastaan alkoi lupaavasti, kun HEO johti peliä 2-1.

Aamun välieräottelu oli vielä kevyt suupala. Vastaan asteli Laajasalon opiston ryhmä, joka jaksoi sinnitellä ensimmäisen erän mukana HEO Sportin pyörityksessä(2-0). Toisella jaksolla HEO latoi neljä maalia lisää, ja Laajasalokin sai tiputettua maalihanastaan yhden. Voitto HEOlle 6-1.

HEO Sportin palkitut: Mikko Saarela(mv) ja Kasperi Räsänen.

Finaali alkoi sekin hyvin. Heo aloitti maalinteon, liikkui vikkelästi ja puolusti terävästi. Puoliajalle mentiin Freetoimittajien johtaessa 3-2. Toisen puoliskon alussa maaleja tehtiin vielä vuorotellen(4-3). Ajassa 22min Freet pääsivät maalaaman ylivoimalla ja heti perään toisen lähivaparista nopealla.  6-3 -tilanne nitkautti HEO Sportin niskatukan. Freet taputtivat vielä kaksi maalia ja nostivat 8-3 voiton kunniaksi turnauksen mestaruusmaljan.

HEO Sportille tämä oli kolmas kerta Helsingin urheilutoimittajien järjestämässä turnauksessa. Tarkemmat turnauksen ottelutilastot löytyvät HUTn sivustolta.

Alkusarjan pelit

HEOn urheiluopiskelijoiden salibandyjoukkue voitti alkulohkonsa HUTn järjestämässä turnauksessa Myllypurossa. Lohkopelien pisteet jaettiin tasan 3 joukkueen kesken ja voitto ratkaistiin maalieron perusteella HEO Sportille.

HEO Sport aloitti turnauksen vauhdikkaasti ottelulla Yle Sportenia vastaan.  HEOn pelaajat liikkuivat aktiivisesti ja pitivät pallon hallussaan. Joukkue sai luotua maalipaikkoja viljalti, mutta maalinteko tökki. Ylen maalivahti pelasi loistavasti. Vastustaja oli myös tehokas omissa paikoissaan ja vei ottelun maalein 3-2. Tulos oli HEO Sportille pienoinen pettymys vahvan peliesityksen jälkeen.

Toinen ottelu Yle Urheilua vastaan jatkui samoissa merkeissä. Vastustaja johti peliä 2-1 ensimmäisen jakson päättyessä. HEO Sport kasasi itsensä tauolla ja lähti ryhdikkääseen takaa-ajoon. Vastustajalla oli aloitusmatsi alla ja se alkoi painaa jaloissa. HEOn ukot pistivät syöttökaruselliin lisää vauhtia ja latoivat taululle numeroiksi 5 – 3. Yle otti maalivahtinsa pois viimeisellä minuutilla ja pelasi kuudella kenttäpelaajalla. HEO piti johtonsa, ja tunteet alkoivat kuumeta kentällä. Se johti viimeisillä sekunneilla käsirysyyn pelaajien välillä.

salibandypeli

Ylen laituri(11) yrittää ohitta HEOn puolustuksen.

HEOn tekokkain pelaaja oli Mikko Kärkäs. Hyvää skulaamista osoittivat myös Jani Harjula, Kasperi Räsänen, Jori Pessala ja Keni Kauppinen sekä Kalle Tuomisto maalivahtina.

Huomenna tiistaina 2.2. HEO Sport lähtee tavoittelemaan turnauksen voittoa finaalipeleihin, jotka pelataan Myllypuro Areenassa.  Välierävastustaja on Laajasalon opisto.

Salibandyturnaus on vuosittainen tapahtuma, jonka järjestää HUT(Helsingin urheilutoimittajajen yhdistys). HEOn urheilutoimittajaopiskelijoiden joukkue on mukana turnauksessa kolmatta kertaa.

Alkulohko ottelutulokset

HEO Sport – Yle Sporten     2 – 3

YLE Sporten – YLE Urheilu  2 – 3

Yle Urheilu – HEO Sport      3 – 5

Tarkemmat turnaustulokset HUTn sivustolta

Teksti ja kuvat: Ramstedt