HEO:n säbäjoukkue HUT:n finaalipeleihin

Tällä viikolla pelattiin Helsingin urheilutoimittajien(HUT) salibandyturnauksen alkulohkopelit. Tiistaina A-lohkosta ainoana lopputurnaukseen jatkaa Iltalehden joukkue. HEO Media pelasi kolme ottelua, joista tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Torstaina pelatusta B-lohkosta jatkaa HBL, HEO Media ja YLE. Lopputurnaus pelataan tiistaina 21. tammikuuta Myllypurossa.

HEO Median urakka käynnistyi torstaina kello 10.00 Myllypuron Arena Centerissä, kun vastaan asettui Hufvudstadblabet. HEO:n pojat asettuivat tuolloin ensimmäistä kertaa yhtenä rintamana taistelutantereelle, valmiina kaatamaan jokainen vastaan asettuva este mestaruuden tieltä.

Ensimmäisessä ottelussa joukkueesta erottui selvästi hermostuneisuutta ja pientä haparointia. HBL käytti tilaisuuden hyväkseen ja vei ensimmäisen erän nimiinsä 2-0. Kannatus/huoltojoukkojen psyykattua pojat seuraavaan erään oli peli jo aivan toisen näköistä. Itsevarmuutta uhkuen HEO Media kavensi ottelun 2-1. Aika alkoi kuitenkin käymään vähiin, joten joukkue teki päätöksen luopua maalivahdista viimeisen minuutin aikana. Tästä ei HBL kuitenkaan säikähtänyt, vaan onnistui vetämään pelivälineen tyhjään maaliin juuri ennen loppusummerin soittoa.

Päät painuksissa joukkue kokoontui vaihtopenkille huoltojoukkojen hellään hoivaan. Oikeaoppisen tankkauksen ja kannustuspuheiden jälkeen pojat jatkoivat uutta intoa uhkuen seuraavaan koitokseen, kun vastaan asettui olemukseltaan hurja YLE.

kuva(2)

Henri Inki into piukeana odottamassa vaihtoa. (Kuva: Minna Grönthal)

Edellisen ottelun koitokset eivät HEO:n poikien jaloissa painaneet. Uuteen otteluun lähdettiin täysin eri tatsilla ja pian taulu näyttikin HEO:lle lukemiksi 1-4. Ottelun viimeisillä minuuteilla YLE pääsi kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 2-4. Ehkä liian voitonvarmalla otteella pelaava HEO päästi YLEn iskemään loppulukemiksi 3-4.

HBL:n ja Helsingin Sanomien ottaessa mittaa toisistaan, HEO:n gladiaattorit ehtivät lepuutella kovia kokeneita raajojaan.

Alkulohkon viimeiseen otteluunsa HEO Media asettui Helsingin Sanomia vastaan. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti ja tauolle mentiin lukemissa 1-1. Toisessa erässä paine pysyi suurimman osan ajasta Hesarin maalin edustalla, mutta hurjassa vireessä ollut maalivahti vartioi reviiriään kuin suojelushaluinen äitikarhu. Pari minuuttia ennen ottelun loppua Hesari onnistui maalinteossa ja oli jo varma voitostaan. Mutta sitten HEO:n taisteluhenki heräsi, ja viimeisen puolentoista minuutin aikana gladiaattorit onnistuivat kääntämään pelin täysin päälaelleen vieden ottelun lopulta 3-2.

Kakkossentteri Jesse Happonen: “Varmana finaaliin”

Happosen mielestä peleissä oli paljon hyvää, mutta silti kohokohdaksi mieleen nousee viimeisen ottelun huikea nousu tappioasemasta voittoon.

– Pelattiin ensimmäistä kertaa yhdessä joukkueena. Siitä huolimatta meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja mahtavat kannattajat, Happonen tunnelmoi.

kuva

Pelien väliin mahtui Jessen osalta myös pientä keimailua. (Kuva: Minna Grönthal)

Lopputurnauksen välieräotteluun Happonen lähtee itsevarmoin ottein, kun vastaan asettuu toistamiseen HBL. Happosen pistetili jäi alkulohkossa vielä nollille, mutta mies lupaa avata maalihanansa tekemällä molemmissa otteluissa vähintään yhden häkin.

– Finaaliin päästään tottakai, Happonen kuittaa.

HEO Median pisteet tällä hetkellä:

Perttu Romunen 4+2

Miska Miettinen 1+3

Otto Ikonen 2+1

Eemeli Kosonen 1+0

Mikko Koikkalainen 0+1

Kirjoittanut Minna Grönthal & Veera Korjus