Kumpi maski on kannattavampi taloudellisesti? HEO media selvittää

Maskien hinnat eroavat paljon maskin materiaalista ja myyntipaikasta riippuen. Opiskelijat kertovat omat näkemyksenä. 

Tällä hetkellä suurella käytöllä ovat kertakayttömaskit ja kangasmaskit, joita voi käyttää useaan kertaan. Tärkeintä on muistaa kangasmaskien pesu käyttöjen välissä suojan ylläpitämiseksi.

Maskien hinnoissa voi huomata suuria eroja. Iso maskipaketti voi maksaa saman verran kuin yksittäinen kankainen maski. Hinta vaihtelee paketin koosta ja myyntipaikasta riippuen. 

S-ryhmän Prisma -myymälät myyvät sekä kertakäyttö- että kangasmaskeja. Kymmenen kappaleen maski -pakkaus maksaa yli kahdeksan euroa. Kangasmaski taas maksaa melkein kymmenen euroa. 50:n kappaleen maskipakkaus voi maksaa yli 40 euroa.

K-ryhmä myy kymmenen kappaleen maskeja alle kuudella eurolla. Kangasmaskin hinnat vaihtelevat 12 ja 14 euron välillä.

Lidl:in verkkosivuilla ei ole tietoa maskeista tai niiden hinnoista.

Useat oppilaitokset ohjeistavat opiskelijoita huolehtimaan maskien hankkimisesta itse. Tämä ei kuitenkaan kaikille opiskelijoille ole itsestäänselvyys. 

Esimerkiksi HEO:n Kansanopisto myy opiskelijoille kasvomaskeja edulliseen hintaan. Kankaisten suusuojien hinta on neljästä eurosta kymmeneen euroon riippuen maskin mallista, esimerkiksi onko siinä kuvioita.

50:n kappaleen maskipakkaus maksaa noin kymmenen euroa. 

Helsinkiläinen opiskelijanuori kertoo käyttävänsä kangasmaskia mukavuuden ja käytännöllisyyden takia. 

-Minusta maskin uudelleenkäyttämisen mahdollisuus on taloudellisesti kannattavampaa, kuin uuden kertakäyttömaskipaketin ostaminen. Sen puhdistus on myös helppoa ja nopeaa, hän toteaa.

Toinen helsinkiläinen opiskelija taas suosii enemmän kertakäyttöisiä maskeja. Hänen mukaansa niiden kanssa ilma kulkee paremmin ja niiden hävittäminen on helppoa. Kangasmaskin peseminen tuntuu hänestä vaivalloiselta. 

– Maskien hinta ei vaikuta ostopäätökseen ja olen viime aikoina ostanut maskini opistolta heidän tarjoamaan halvempaan hintaan, hän paljastaa.