Uskaltaako häitä suunnitella korona-aikana?

Koronavirus vaikuttaa tavallisten ihmisten arkeen jatkuvasti. Nykyinen tilanne karsii myös paljon yksityiselämän tapahtumia, kuten häitä, hautajaisia sekä ristiäisiä.

Juhlatilojen varauskalenterit tyhjenivät koronakeväänä häiden lisäksi muistakin juhlista. Korona on pistänyt monilta hääjärjestelyt uusiksi. Joillekin on riittänyt pienempikin juhla. Naimisiin voi mennä pienen porukan läsnäollessa esimerkiksi maistraatissa tai kirkossa.

Uskaltaako ensi kesälle suunnitella häitä? Mahdollista koronarokotetta odotetaan Suomeen vuoden alkupuolella, ainoastaan aika näyttää päästäänkö suunnittelemaan isompia hääjuhlia? 

Haastattelimme tulevaa morsianta. Kotkalainen hääpari on alkanut suunnittelemaan kesän 2021 häitä koronasta huolimatta.

-Tietenkin häiden järjestelyssä luo epävarmuutta, kun ei vielä tiedä ensi vuoden tilannetta, esim. rajoitusten suhteen, kommentoi kotkalainen Tanja Haapasalo 

– Otetaan tarkemmin huomioon turvavälit, käsihygienia, tilarajoitukset sekä mahdolliset sairastumiset, kertoo Haapasalo.

Aluehallintoviraston sivuilla kerrotaan, että suurimmassa osassa Suomea voi marraskuussa järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa.

Tilaisuuksissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) 21.9.2020 antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Ohjetta noudattamalla voidaan estää tartuntoja ja vähentää altistuneiden määrää.

-Mikäli tilanne vaikuttaa huonolta, emmekä saa suunniteltuja juhlia järjestettyä haluamallamme tavalla niin aiomme siirtää häitä vuodella eteenpäin. Haluamme, että sukulaiset ja lähimmät ystävät pääsevät kaikki juhlimaan iloista tapahtumaa kanssamme, Haapasalo pohtii.