Anton Lundell säväytti Hämeenlinnassa – “Voimaa saatava lisää”

Launtaina  21.9.2019 Hämeenlinnassa ottivat yhteen HPK ja HIFK. HIFK:n riveissä pelaa suomikiekon huippulupaus Anton Lundell, jota menin seuraamaan paikanpäälle. Havainnoin tarkasti Lundellin pelaamista ja vahvuuksia. Ottelun jälkeen haastattelin nuorukaista.

Viime kaudella liigadebyytin tehnyt Lundell pelasi tulokaskaudellaan 38 runkosarjaottelua, ja myös pudotuspelejä kertyi 12 ottelun verran. Tästä kaudesta odotetaan Lundellilta todellista läpimurtokautta. Ensi kesänä Lundell varataan NHL:ään, ja hänestä odotetaan tällä hetkellä jopa top-5 -varausta. 

Alkukausi oli sujunut nihkeästi Lundellilta: 3 runkosarjaottelua ennen Hämeenlinnan peliä olivat tuottaneet tehopisteet 0+1. Myös syyskuussa viimeiset  harjoitusottelut jäivät väliin pienten vaivojen takia. 

Ottelu- “Alun vaikeudesta nousi ratkaisijaksi”

Lundell oli asetettu otteluun 3.ketjun keskushyökkääjäksi. Edellisiltana Lundell oli avannut kauden pistetilinsä, joten itseluottamus oli varmasti pienessä nousussa illan otteluun. 

Ottelun alku ja myös koko 1.erä oli Lundellilta ja koko HIFK:n joukkueelta erittäin vaikea. Lundellin ketju joutui koko erän puolustamaan tiiviisti omaa maalia, eikä hyökkäyspeliä juurikaan ollut. Ylivoimalla Lundell sai luotua yhden loistavan maalintekopaikan erinomaisella yksilösuorituksella. Vaikeasta erästä kertoi myös useat pään pyöritykset, kun Lundell tuli vaihtoon. 

Ottelun toisen  erän alussa Lundell riisti kiekon kulmassa hienosti pakilta, kavensi keskellä ja ohitti tarkalla rannelaukauksella HPK maalivahdin Joona Voutilaisen.  Tuuletus oli erittäin vapautuneen oloinen ja hymy oli herkässä, olihan kyseessä kauden ensimmäinen maali. Toinen erä oli muuten todella jäähypainoitteinen, joten 5 vs. 5 peliä ei hirveästi päästy näkemään. Ylivoima-aikaa Lundell sai hyvin, mutta ylivoima meni vähän kiekon siirtelyksi ja näin tulos jäi uupumaan. Nuorukainen pystyi käyttämään hyvin vahvuuksiaan, luistelu ja kiekon suojaaminen ovat erittäin hyvällä tasolla. 

Ottelun loppua kohden Lundell nosti tasoaan yhdessä ketjunsa kanssa. Ketju sai (loppua kohden) luotua muutamia hyviä hyökkäyspään pyörityksiä. Lundellin vahvuudet pääsivät hyvin esiin ottelun loppuhetkillä, kun muilla alkoi jalka painaa, Lundell nosti luisteluaan ja pääsi hyvin haastamaan pakkeja. Lopulta Lundell ratkaisi ottelun jatkoajalla tarkalla rannelaukauksella. 

Yhteenveto ottelusta

Nousujohteinen ottelu, alun vaikeuksista ja huonosta avauserästä Lundell nousi ottelun ratkaisupelaajaksi. Toisen erän avausmaali vapautti selvästi pelaamista, jonka jälkeen Lundell käytti hyvin vahvuuksiaan ja saivat ketjunsa kanssa painetta vastustajan päätyyn. Lundellin luistelu on huippuluokkaa, joka korostui vain enemmän, mitä pidemmälle ottelu eteni. Kiekonsuojaus myös erinomaista. Hän selviytyy kulmissa hyvin vahvojen pelaajien kanssa. Tehot 2+0 ja +1 tehotilastossa, kertovat tehokkaasta ottelusta. Parannettavaa jäi 5 vs 5 -pelissä paljon, mutta onnistumiset varmasti tulivat hyvään saumaan. Lundell sai 14 minuuttia peliaikaa, 6 laukausta kohti maalia ja otti peleissä aloituksia 54 prosentin vahvuudella. 

Kuuntele tästä Lundellin haastattelu:

Anton Lundellin haastattelu

Veikko Nurminen