Helsingin IFK saalisti kauden ensimmäisen kotivoittonsa

HIFK voitti tiistai-illan ainoassa ottelussa Lahden Pelicansin lukemin 3-1. Voiton takuumiehenä hääri helsinkiläisjoukkueen kapteeni Jere Sallinen, joka saalisti voitossa kaksi maalia ja yhden syöttöpisteen.


Helsingin IFK voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotonaan kaatamalla Lahdesta vieraaksi tulleen Pelicansin maalein 3-1. HIFK on voittanut kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi, lahtelaiset taas ovat aloittaneet piirun verran heikommin häviämällä kaksi edellistä otteluaan. Ottelua seurasi paikan päällä 3544 silmäparia.

-Tosi paljon jouduttiin puolustamaan tänään ja puolustettiin sitkeästi. Ehkä meidän kiekollinen pelaaminen ei ollut ihan parhaimmillaan tänään, mutta se parani kolmannessa erässä. Tietenkin näissä on aina henkinen puoli isossa roolissa ja Pelicansia vastaan oltiin hävitty kymmenen edellistä runkosarjamatsia ja sillä on aina oma merkityksensä. Mutta tosi sitkeä joukkue oli meillä tänään ja hyvä voitto, IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertasi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Helsinkiläisryhmän kapteeni Jere Sallinen oli liekeissä, iskiessä toisessa erässä ottelun voittomaalin ja päätti iltapuhteensa tekemällä kolmannen erän viimeisillä sekunneilla vielä toisen tyhjään rysään. Hän saalisti myös syöttöpisteen Ville Varakkaan tekemään ottelun avausosumaan. Hänet valittiin myös ansaitusti ottelun ykköstähdeksi.

Ottelu oli myös IFK:n suurelle hyökkääjälupaukselle Anton Lundellille hänen viimeisensä ennen NHL:n varaustilaisuutta. Lundell valittiin yöllä ensimmäisen kierroksen 12. vuorolla Florida Panthersiin.

HIFK pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun vieraaksi Nordikselle saapuu Oulun Kärpät. Pelicans puolestaan saa mahdollisuuden katkaista tappioputkensa lauantaina, kun he pelaavat Kärppiä vastaan Oulussa.

Teksti: Valtteri Lähtinen

Kuva: Pixabay