Brad Lambert palaa JYPistä kotikonnuilleen Lahden Pelicansiin

Brad Lambert siirtyy loppukaudeksi Lahden Pelicansiin. Lambert on tehnyt vaatimattomat tehot 2+4 tähän kauteen. Siirto voi olla jokaiselle osapuolelle hyvä asia. Aktiivinen Liigan seuraaja Jesse Hietikko kommentoi Lambertin siirtoa.

Kuva:Chris Tanouye / images on ice

Teksti: Niko Liikkanen

Tuliko Lambertin siirto yllätyksenä?

”Kyllä, vaikkei Lambert ole tällä kaudella vakuuttanut JYPissä. Olisin uskonut JYPin pitävän hänet kauden loppuun, mutta  finanssisyistä he eivät ehkä pystyneet pitämään Lambertia enää”.

Pystyykö Lambert auttamaan Pelicansin hyökkäyspelaamista? Varsinkin kun Jiri Smejkal pääsi Tšekin olympiajoukkueeseen, mikä on paha menetys Pelicansille. 

”Kyllä Lambert tulee olemaan suuressa roolissa. Jiri Smejkalin puuttuminen kokoonpanosta huutaa Pelicansille uutta maalintekijää, kun Iikka Kangasniemi on ollut loukkaantuneena pidemmän aikaa”.

Onko siirto Lambertille ja seuroille hyvä asia?

”Kyllä on, Lambert ei päässyt vauhtiin JYPissä. Maisemanvaihdos takaisin kotikaupunkiin on varmasti hyvä asia. Lambert saa itseluottamusta paluusta Pelicans-paitaan, mikä hyödyttää vastavuoroisesti kumpaakin osapuolta”.

Lambert pelasi hienosti kesken jääneissä nuorten MM-kisoissa. Uskotko tämän tuovan itseluottamusta?

”Kyllä ja Pelicansilla on playoff-paikka nälkäisesti haussa, toisin kuin JYPissä, jossa kausi on ollut dystooppinen. Nuoren Joakim Kemellin varjoon jääminen ei myöskään auttanut siinä, että Lambert on tehnyt Liigassa ainoastaan kuusi pistettä tällä kaudella”.

Mistä johtuvat Lambertin useat seuranvaihdot nuorella iällä? Vuonna 2019 Lambert siirtyi Pelicansista HIFK:iin, jossa hän pelasi yhden kauden ennen siirtymistä JYPiin.

”HIFK panostaa paljon nuoriin lupauksiin ympäri Suomen. Tunnetusti Pelicans ei ole paras kasvattajaseura nuorelle huippulupaukselle, toki poikkeuksiakin löytyy. Tässä tapauksessa Lambert koki HIFK:n parempana vaihtoehtona ja lähti sinne”.

Yksi kommentti artikkeliin ”Brad Lambert palaa JYPistä kotikonnuilleen Lahden Pelicansiin

Kommentointi on suljettu.