Novak Djokovicin osallistuminen Australian avoimiin epävarmaa – “Poltetaanko nyt vuorostaan Novakin mailat? Melbournessa Novak taistelee vastustajiaan ja yleisöä vastaan”

Tenniskausi potkaistaan kunnolla käyntiin jälleen ensimmäisellä Grand Slam -turnauksella, Australian avoimilla. Suuren mediakohun aikaiseksi saaneen maailmanlistan ykkösen Novak Djokovicin osallistuminen on kaikkea muuta kuin varmaa. Novak Djokovic ei ole noudattanut Australian koronavaatimuksia, jonka myötä hänet uhataan sulkea koko turnauksesta pois. Entinen tennisselostaja ja nykyinen tennisvalmentaja Jari Hedman ottaa kantaa Novakin tilanteeseen ja polttavaan puheenaiheeseen.

Teksti: Joonas Nikander

Novak Djokovic on joutunut viime aikoina todella kovaan mediamyllerrykseen. Mitä mieltä olet Novak Djokovicin viisumikohusta Australiassa?

“Säännöt ovat sääntöjä, ja Novak kyllä tiesi, mitä niiden rikkomisesta seuraa. Tämä oli ‘Nolen’ oma päätös.”

Saisiko Novak mielestäsi osallistua turnaukseen?

“Ei missään nimessä, säännöt koskevat kaikkia, olit sitten tai et maailman rankinglistan ykkönen.”

Mitä itse luulet, miten tässä tulee lopulta käymään?

“Novak on pelissä mukana, ja tulee varmasti saamaan historian äänekkäimmän buuauskonsertin osakseen.”

Jos Djokovic saa lopulta osallistua, uskotko tämän vaikuttavan negatiivisesti peliin vai meneekö Novak 21:een Grand Slam -turnausvoittoonsa?

“Jos aiemmin Novak ei ole ollut yleisön suosikki ATP -kiertueella, niin nyt tilanne on entistä huonompi. Tällä tempullaan hän ei varmasti saa yleisön sympatioita puolelleen, ottaen vielä huomioon miten hänen vanhempansa Srdan ja Dijana asiaa värittävät mediassa, Novak on Jeesus ja vastaavaa. Eikös Beatlesin levyjä aikanaan poltettu Yhdysvalloissa, kun John Lennon sanoi Beatlesin olevan Jeesustakin suurempi.”

”Poltetaanko nyt vuorostaan Novakin mailat? Melbournessa Novak taistelee vastustajiaan ja yleisöä vastaan enkä usko, että 21. Grand Slam -voitto Novakille tulee ainakaan Australian maaperällä vuonna 2022. Tiukoissa tilanteissa, jos yleisö valtaosin vastustajan puolella, niin jossakin vaiheessa se alkaa syödä miestä. se on varma.”

Miten uskot kohun vaikuttavan Djokovicin jo ennestään kyseenalaiseen maineeseen?

“Negatiivisesti, Novak ei tule varmasti saamaan ATP-kiertueen hymypoikapatsasta tämän tapahtuman johdosta. Vamos!”