IFK:n tuore pelaajahankinta Kristian Vesalainen: “Halusin tulla stadiin”

 Maanantaina 5. joulukuuta HIFK kohtasi Jukurit Nordiksella. Ottelu päättyi mikkeliläisten hyväksi 3-1. “Ei se ihan lähtenyt meidän osalta. Pyörittiin liikaa kulmissa eikä saatu maalipaikkoja aikaiseksi, ja kaveri teki pari enemmän. Huono peli meiltä”, IFK:n Kristian Vesalainen kommentoi ottelun jälkeen Floppitaululle.

Teksti: Olavi Ryhänen

Ottelun loppu meni jännittäväksi, kun IFK haki tasoitusta ilman maalivahtia. (Kuva:Topias Leppänen)

HIFK:lla on ollut läpi kauden vaikeuksia maalinteon suhteen. Heillä on liigassa toiseksi vähiten tehtyjä maaleja (53)

“Kyllähän sitä joka pelissä yritetään mennä maalille ja saada kuteja, mutta en tiedä, mikä luovuus siitä sitten puuttuu”, hyökkääjä Kristian Vesalainen summasi.

Vesalainen on urallaan pelannut jo monessa eri sarjassa. Miten Suomen liiga eroaa niistä?

“Kyllä liiga on aika kovatasoinen sarja ja muuttunut paljon siitä, kun lähdin Pohjois-Amerikkaan. Vauhdikas sarja, aika samanlainen kuin Ruotsissa. Jenkeissä mennään ehkä vielä vähän suoraviivaisemmin.” 

HIFK:lla on tällä kaudella kokemusta yhdestä isosta pelikiellosta, kun Johan Motin taklasi Pelicansin Aatu Jämseniä päähän keskialueella. Vesalaisen mukaan se, että Liigassa jaetaan isojakin rangaistuksia päähän kohdistuneista taklauksista toisin kuin Pohjois-Amerikassa, ei vaikuta pelaamiseen.

“Ei sitä mieti jäällä. Tilanteisiin mennään ja jos sattuu, niin sitten sattuu. En sitä sen enempää mieti”, Vesalainen kuittaa.

Liigaa on  arvosteltu paljon siitä, että maaleja ei tule paljoa ja pelit ovat enemmän tai vähemmän viivelähtöjä ja trappipuolustamista.

Onko pelaajana kivempi pelata pelejä, joissa tulee enemmän maaleja, vai pitääkö Vesalainen enemmän vähämaalisista peleistä?

“Kaikki käy, mutta onhan ne tiukat pelit aina hienoja, jos ratkaisuhalua löytyy. Molemmat käy, mutta tiukat pelit ovat hienompia pelata.” 

Maajoukkuetauon jälkeen Vesalainen puki IFK-paidan ensimmäistä kertaa ylleen ammattilaisena. Syy oli selkeä:

“Halusin tulla stadiin, ja olen aina halunnut pelata täällä.”

NHL-kynnys on korkea

IFK on yksi liigan suurseuroista, mutta Vesalaisella on kokemusta myös pohjoisen Suomen isosta seurasta Oulun Kärpistä.

Miten nämä kaksi organisaatiota eroavat toisistaan?

“Molemmissa hoidetaan todella laadukkaasti hommat, ja täällä saa harjoitteluun kaikki mahdollisuudet. Täällä on hyvä fysiikkavalmennus. huollot ja kaikki. Molemmissa on tosi hyvää toimintaa.” 

Kristian Vesalainen yritti murtautua tarunhohtoisessa NHL:ssä Winnipeg Jetsin kokoonpanoon. Vastuuta ei kuitenkaan ylhäällä tullut paljoa.

“Olihan se aika selkeä homma. Niin hyvät pelurit jo ennestään: on vaikea sivuuttaa isopalkkaisia pelaajia. Ei siinä sen kummallisempaa ollut.”

Tutttuja lahjoja jouluksi

Vesalainen on pelannut nyt kahdeksan ottelua kotimaista liigaa joissa syntynyt tehot 1+3=4.

“Vähän ollut hiljaisempi startti, kuin mitä itse olisin toivonut. Eikä ole hirveästi maaleja tullut, mutta kyllä se alkaa pikkuhiljaa paranemaan.” 

Joulukuuta mennään jo kovaa vauhtia eteenpäin ja jouluaattokin lähestyy mitä Kristian Vesalainen toivoo joululahjaksi? “

“Mummolta tulee aina pyjama niin toivotaan sitä sitten uudestaan.” Vesalainen hymähtää.