Olli Kilpeläinen pelaa ammattilaisena Kyproksen divarissa – “Tavoite pelata Kyproksen korkeimmalla sarjatasolla”

Olli Kilpeläinen on 19-vuotias jalkapalloilija, joka pelaa Kyproksella 4. korkeimmalla sarjatasolla APEA Akrotiri FC:n riveissä.

Kuva: Akrotiri FC

 

Kilpeläinen siirtyi Kyprokselle heinäkuun puolivälissä kahden ja puolen vuoden sopimuksella APEA Akrotiri FC:n riveihin. Hän siirtyi Suomen toiseksi korkeimpaa tasoa edustavasta Mikkelin Palloilijoista. Hän edusti Mikkelin Palloilijoita yli kymmenen vuoden ajan. Kilpeläinen siirtyi Kyprokselle hyvin mielenkiintoisella ja modernilla tavalla.

– Seuran omistaja näki Instagramissa mun alkuvuoden Suomen Cupin pelejä ja tilastoja ja sen perusteella halusi minut Akrotiriin Kyprokselle.

 

Kilpeläinen on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta hän voi myös pelata keskikentän pohjalla. Kilpeläinen ei kuitenkaan ole pelannut keskuspuolustajan paikkaa kuin vasta kaksi vuotta. Hän pelasi keskikentällä ja hyökkääjänä juniori vuotensa. Pelipaikan muutos hyökkäyspään pelaajasta puolustajaksi on erikoinen näin myöhäisellä iällä, mutta ei mitenkään mahdoton. Pelipaikan muutos on tehnyt jopa hyvää hänen uralleen, ainakin jos katsoo hänen uransa suuntaa, pelipaikan muutoksesta lähtien. Hän omaa taitoja mitä harva samalla tasolla pelaava toppari hallitsee osaksi johtuen, että hän on pelannut hyökkäyspäässä miltei koko uransa. Kilpeläinen on erittäin taitava ja älykäs pelaaja. Topparina hänen vahvuutensa on pelin avaaminen, sekä pelinluku. Mutta nuorella keskuspuolustajalla on kuitenkin vielä paljon kehittämistä pelaajana, etenkin fyysisellä puolella.

– Fyysisyyttä, voimaa ja nopeutta tarvitaan lisää, sillä kyproslainen jalkapallo on huomattavasti fyysisempää, jos vertaa kotimaisiin sarjoihin. Myös kommunikointia on täällä enemmän, mitä pitää vielä henkilökohtaisesti petrata.

 

Akrotiri FC on hyvin varakas seura Kyproksen 4. korkeimmalle sarjatasolle. Uuden omistajan myötä seuraan on hankittu paljon uusia nuoria ja nälkäisiä pelaajia, suurin osa ulkomailta, mukaan lukien Kilpeläinen. Joukkueella on tulevalla kaudella vain yksi tavoite, sarjanousu. Akrotiri FC harjoittelee kuin ammattilaisjoukkue. Harjoituksia on useita päivässä ja joukkueesta suurin osa on ammattilaispelaajia.

– Harjoitellaan joka päivä kahdesti, meillä on myös ruokavalio valmennusta, joten ruokailukin on ammattimaista.

 

Kuva: Akrotiri FC

 

Nuori suomalaispuolustaja on viihtynyt hyvin uudessa ympäristössä. Harjoittelemiseen menee iso osa ajasta, mutta vapaa-ajallakin löytyy mielekästä tekemistä.

-Olen viihtyny täällä erittäin hyvin. Vapaa-aika menee joukkuekavereiden kanssa olemiseen paikallisessa kahvilassa tai Fifaa pelaten. Myös kyproslainen elämäntyyli on rento ja huoleton, josta tykkään.

 

Kilpeläisellä on tavoitteet korkealla, eikä hän vain lähtenyt lomailemaan turistien suosimalle Kyproksen kauniille saarelle.

-Tavoite on pelata Kyproksen korkeimmalla sarjatasolla. Tulevaisuudessa haluan pelata pitkän uran ulkomailla ja uran jälkeen valmennustyöt saattaisi kiinnostaa.

 

Viljami Jurvanen