Sasha Popovits kohti Veikkausliigaa

Kaikki suomalaisen jalkapallonystävät varmasti muistavat Valeri “Vallu” Popovitsin. Hän lopetti uransa vuonna 2009 HJK:ssa. Nyt omaa uraansa tekee hänen poikansa Alenxander “Sasha” Popovits. Tämä 21-vuotias keskikentänrakentaja pelasi viime kauden Mikkelin Palloilijoissa.

Kausi MP:ssä meni Sashalta henkilökohtaisesti hyvin. Hän pelasi paljon, mikä olikin tärkeä asia Sashalle joukkuetta valitessaan. Hän oli aloituksessa viime kauden otteluista yhtä lukuunottamatta kaikki. Joukkueen kausi oli hänen mielestään pettymys. Mikkeliläiset lähtivät hakemaan nousua ykköseen. Lopullinen sijoitus kakkosessa oli toinen, ja vain lohkon voittaja Atlantis jatkoi nousukarsintoihin.

Hänen tavoitteet ovat vähintäänkin Veikkausliigassa. Kaikista kirkkain tavoite on Venäjän Super Liiga sekä tietysti pääsy Suomen maajoukkueeseen. Sasha on päässyt hieman haistamaan molempien tunnelmaa. Hän pelasi alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa Baltic-Cupissa, ja kävi venäläisen FC Tosnon testissä. Viikko olikin Sashan mielestä huikea: “Asiat tehtiin siellä paljon ammattimaisemmin kuin Suomessa.”

Sasha PopovitsSashan isä Valeri Popovits on Veikkausliigan kaikkien aikojen maalintekijä. Sasha ei kuitenkaan tule rikkomaan tätä ennätystä, koska hän on erityyppinen pelaaja kuin isänsä. Sasha on pallovarma pelaaja ja tykkää olla paljon pallossa ja luoda peliä. Hänen vahvuutensa ovatkin syöttötaito ja pelinäkemys. Ehkä suurin heikkous on juoksunopeus.

Pallovarmalla keskikentänpohjalla on jo 19 ottelun verran Veikkausliiga kokemusta Hakan paidassa. Tarkoitus olisikin tulevalla kaudella saada pelipaikka Veikkausliigasta testileirien kautta ja vakiinnuttaa pelipaikka sieltä. Ensi kaudella kuitenkin tärkeimpiä asioita ovat säännöllinen peliaika ja ammatikseen pelaaminen, jotta Sasha saa keskittyä täysillä jalkapalloon. Mikkelissä nämä molemmat asiat toteutuivat viime kaudella. Pelaaminen MP:ssä on myös hyvä vaihtoehto ensi kaudella. Tulemme varmasti tulevaisuudessa kuulemaan paljon tästä miehestä.