Moshtagh Yaghoubin uusi alku HIFK Fotbollin riveissä

Mosa lempinimeä kantava Moshtagh Yaghoubi on uransa aikana ollut pitkään median ja suomalaista jalkapalloa seuranneiden kiikareiden alla. Media on tykännyt kaivaa vaikeimpina aikoina Mosasta kaiken negatiivisen irti ja tästä on aikalailla tullut tapa. Pelaajana häntä on pidetty viimevuosina “hukkaan heitettynä” talenttina.

  • Tuntuu että viimeiset 3 vuoden aikana on kirjoitettu enemmän huonoa, kuin hyvää, mutta ei ainoastaan media. Tuntuu että kaikki kyttää milloin Mosa tekee jotain, kommentoi Yaghoubi.

On totta, että Mosan tekemiset ja suoritukset ovat ajoittain olleet kyseenalaisia. Pelaaminen ja miehen asenne tuottanut monelle kuvan, että häntä ei kiinnostaisi jalkapallo lainkaan. Mosan elämäntarinaa kuin tutkii, voi päätellä että lapsuuden kokemukset osittain painavat ja vaikuttaa miehen elämään pelillisesti ja jopa sen ulkopuolella. Rexonan tekemä video Mosan elämästä kertoo näistä paljon. Moshtagh Yaghoubi on oikeasti mies jonka lapsuus on koskettava ja rakkaus jalkapalloon on oikeasti aitoa. 

Monelle yllätyksenä 29.11.2019 HIFK fotboll ilmoitti solmineen kahden kauden mittaisen sopimuksen Mosan kanssa.

–  Halusin palata takas perheen lähelle ja Hifk otti yhteyttä ja päästiin aika nopeasti yhteisymmärryksen.

Tähän pelaaja hankintaan media reagoi hyvinkin negatiivisella sävyllä. Jalkapallo palstat ja lehtien artikkelit olivat melkein kaikki sitä mieltä, että Mosan pelit ovat jo nähtyjä. Jopa osa IFK:n kannattajista kyseenalaisti siirtoa, sillä hänen esiintymisensä pelikentillä eivät olleet täyttäneet odotuksia, mitä häneltä oltiin toivottu näkevän.

  • En oikein osaa sanoa mikä on jarruttanut uraani, mutta kyl mul oli hienoja pelejä muissakin seuroissa ja nyt oon painanut enemmän ku aikasemmin duunia. Oon kehittynyt paremmaksi pelaajaksi, toteaa Mosa.

Lähtökohdat uuteen kauteen olivat pelaajalle haastavat, sillä jokainen epäonnistuminen on medialla heti käsittelyssä. On myös selvää, että jos kausi ei mene nappiin, niin Mosan tulevaisuus Veikkausliigassa olisi iso kysymysmerkki. Kausi IFK:n paidassa on toisin sanoen näytön paikka.

  • Tavoitteet on olla top 6 ja sen jälkeen voidaan katto uusia tavoitteita, mutta haluaisin vielä pelata ulkomailla.

Kauteen 2019/2020 lähdettiin siis kiikarit tarkennettuna Mosan tekemisiin ja pelisuorituksiin kentillä. Kausi alkoi Mosan osalta haastavasti, sillä ensimmäisen esiintymisensä kotijoukkue HIFK hävisi ottelun 0 – 3. Tämän jälkeen tapahtui ryhtiliike joukkueessa ja Mosalla itse. Nyt tulokset ovat alkaneet olemaan hyviä, pelaajana Mosa on esiintynyt Veikkausliigan tasoisesti. Yhteinen sävel joukkueen ja Yaghoubin välillä on löytynyt, jopa fanien keskuudessa arvostus Yaghoubiin on noussut korkealle.

  • Luottamus/ usko on tärkeä, sen olen saanut koko seuralta ja faneilta, toteaa Yaghoubi lopuksi.

Kirjoittaja: Miro Mellin

Mirojoakim@luukku.com