Suomalaisfutaajat mättävät maaleja Euroopan sarjoissa

Suomalaiset hyökkääjät ovat aloittaneet kuluvan kauden kansainvälisillä jalkapallokentillä vahvasti. Kotimaiset maalinsylkijät pyrkivätkin tällä hetkellä murtautumaan omien liigojensa kuumimpien pelaajien joukkoon. Jos alun hurmos saa jatkoa, voidaan suomalaisia nähdän maalipörssien kärkipaikoilla myös loppukaudesta.

Kovimmassa nosteessa on alkukauden perusteella Suomen maajoukkueen luottohyökkääjä Teemu Pukki. Championshipin maalipörssin kolmannella sijalla majaileva kotkalaishyökkääjä on viiden ottelun maaliputkessa, kun mukaan lasketaan myös maajoukkueessa syntyneet osumat. Norwichiin kauden alussa siirtynyt Pukki tuntuu olevan tällä hetkellä elämänsä vedossa.

Myös Puolan liigan maalipörssin kärkipaikoilta löytyy suomalaisväriä, kun Petteri Forsell puurtaa eteenpäin neljän ottelun maaliputkessa. Miedz Legnicaa edustava suomalainen on onnistunut maalaamaan viidesti ja jakaa maalipörssin kolmatta sijaa yhdessä Vamara Sanogon kanssa.

Kyproksen liigassa Doxa Katokopiaa edustava Berat Sadik on myös löytänyt hyvän maalivireen. Sadikin vireen sai kokea viime sunnuntaina käydyssä ottelussa APOEL Nicosia. Makedonialaislähtöinen hyökkääjä onnistui kolmesti ja nosti kauden maalimääränsä viiteen. Suomen maajoukkuettakin edustanut hyökkääjä komeilee tällä hetkellä Kyproksen liigan maalipörssin kärkipaikalla.

Vielä nostona Jasse Tuominen, joka onnistui Eurooppa liigan ottelussa maalinteossa unkarilaista Vidiä vastaan. Maali tekee varmasti hyvää Lahdesta ponnistavalle hyökkääjälle. Tuominen on edustanut BATE Borisovia vajaan vuoden ajan ja onnistunut maalinteossa neljästi.