Jokerit möyhensi Spartakin – Mikko Lehtosella taas väkevä ilta

Helsingin Jokerit otti murskaavan 7-1 kotivoiton Moskovan Spartakista tiistai -iltana. Voitto oli Jokereille kauden kuudes. Ottelun pisterohmuina häärivät tehopisteet 2+2 kasannut Mikko Lehtonen, kolme pistettä (1+2) mieheen kaapineet Eeli Tolvanen ja Brian O`Neill, sekä kaksi maalia paukuttanut Veli-Matti Savinainen.

Ottelu oli ensimmäisestä erästä saakka isäntien hallintaa, eikä vieraat pysyneet vauhdissa mukana. Ottelun avausmaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen hirmuisen myllytyksen päätteeksi ajassa 11:01. Veli-Matti Savinainen pääsi tälläämään irtokiekon sisään ohi maalivahti Julius Hudacekin. Vain puolitoista minuuttia edellisestä ja Jokerit karkasi jo kahden maalin johtoon Eeli Tolvasen onnistuessa maalinteossa. Nämä olivat myös lukemat ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Toisessa erässä Jokerit jatkoivat rummutustaan ja 3-0 maali ladattiin Mikko Lehtosen toimesta verkon perukoille ajassa 26:38. Tämä riitti kolme kertaa kiekon selkänsä takaa poimineelle Spartak-vahti Hudacekille. Hänen tilalleen tolppien väliin luisteli Pavel Khomchenko. Neljännestä maalista vastasi niin ikään Jokerit, Brian O`Neill kiskaisi alivoimalla kiekon takakulmaan ja tässä vaiheessa Jokerit karkasi jo neljän maalin johtoon. Toiselle erätauolle mentiin siis lukemissa 4-0.

Kolmannen erän alkaessa Spartak yritti vielä kaivaa koneistostaan lisää hönkää, ja kavennusmaali nähtiinkin ajassa 45:36 Nikita Pivtsakinin toimesta. Se oli kuitenkin laiha lohtu Jokereiden tehdessä vielä kolme maalia lisää ja näin loppunumeroiksi muodostui hurjat 7-1 lukemat. 

Jokerit pelasi todella vahvan ottelun ja viimeistely oli äärimmäisen tehokasta. Seitsemästä tehdystä maalista peräti viisi iskettiin tasakentällisin.

Helsinkiläisten joukkueesta erityismaininnan ansaitsee jälleen kerran Mikko Lehtonen, joka nousi neljällä pisteellään KHL:n puolustajien pistepörssin kärkeen. Toronto Maple Leafsin sopimuspelaajalla on kahdeksaan pelattuun otteluun kasattu vakuuttavat tehot 6+6=12.

Vierasjoukkueessa pelaava ja kautensa vakuuttavasti aloittanut Jori Lehterä jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä.

Jokerit nousi voitollaan KHL:n läntisessä konferenssissa sijalle 5. Spartak Moskova jatkaa yhdeksäntenä. Jokereiden urakka jatkuu tämän viikon perjantaina kotiottelulla Dinamo Riikaa vastaan.