Neftehimik hiljensi vaisun kotijoukkueen Helsingissä

Jokereiden ja Neftehimik Nizhnekamskin välinen ottelu keräsi Hartwall Arenalle 4613 katsojaa. Kuva: Eveliina Gutierrez

Helsingin Jokereiden vaisu vire KHL:ssä jatkui Neftehimikiä vastaan. Helsinkiläiset hävisivät toistamiseen tällä kaudella nizhnekamskilaisille.

Teksti: Eevert Lifländer

Jokerit – Neftehimik Nizhnekamsk 3-6 (0-2, 1-2, 2-2)

Paluun narripaitojen kokoonpanon teki illan ottelussa Otto Leskinen, joka korvasi Niklas Frimanin kotijoukkueen alakerrassa. Vierasjoukkue Neftehimik kaipasi kotijoukkueen tavoin kipeästi pisteitä, sillä se oli saalistanut viimeiseen viiteen otteluun vain yhden pisteen.

Ensimmäisen erän alku oli kotijoukkueelle murheellinen. Neftehimik siirtyi johtoon ajassa 1.37, kun Dan Sexton löysi takatolpalta Danila Popovin. Jokerit järjesti erän puolivälissä kaksi loistavaa paikkaa, mutta Frans Tuohimaa venyi molemmilla kerroilla kiekon tielle. Ajassa 9.44 vieraiden Marat Khairullin ohitti jokerivahti Anders Lindbäckin tarkalla laukauksella lisäten lukemiksi 2-0. Jokerit pääsi pian tämän jälkeen ylivoimalle ja väänsi kiekon väkisin ohi vieraiden maalia vartioineen Frans Tuohimaan. 

Osumaa tarkasteltiin todella pitkään, mutta lopulta ottelun päätuomarikaksikko hylkäsi osuman maalivahdin häirintänä. Jokerit hallitsi erän loppuhetkillä Neftehimik-päädyssä, mutta tasoitus jäi syntymättä.

Jokerit aloitti toisen erän vahvasti. Pukukopista saapui täysin erilainen kotijoukkue. Jokerit järjesti monta hyvää maalipaikkaa erän alkupuolella, mutta Tuohimaan torjunnat pitivät vieraiden maalisarakkeen nollassa. Jokereiden kärsivällisyys palkittiin ajassa 28.24, kun Hannes Björninen ohjasi Nicklas Jensenin lähettämän kiekon vieraiden maalin alakulmaan. Maalin myötä Jokereiden hallinta lisääntyi, eikä vieraat päässeet pitkään aikaan rakentamaan omaa peliään. Neftehimik ei tästä hätääntynyt, vaan Rafael Bikmullin iski kiekon maaliin Timur Khafizovin ovelasta syötöstä ajassa 35.08. Vain 39 sekuntia myöhemmin Marat Khairullin iski illan toisen osumansa. Neftehimik johti erätauolle lähdettäessä lukemin 4-1.

Kolmannen erän alussa Jokerit rakenteli rauhallisesti paikkoja, mutta Tuohimaa venyi kiekon tielle kerta toisensa jälkeen. Jokerit pääsi useamman kerran ylivoimalle, mutta Neftehimik vastasi maalinteosta.

 Timur Khafizov käänsi irtokiekon vanhanaikaisella ohi hämmentyneen Lindbäckin. Syötöistä vastasivat Lukas Klok ja Marat Khairullin. Jokerit kavensi Alex Grantin upealla rannelaukauksella erän puolivälissä. Ottelun loppupuolella Nicklas Jensen osui vielä kertaalleen, mutta kotijoukkueen kiri jäi tällä kertaa vajaaksi. Loppunumerot tyhjiin viimeisteli Pavel Poryadin.

Jokereiden hyökkääjä Veli-Matti Savinainen ei puolustellut kotijoukkueen vaisua alkua HEO:n urheilutoimituksen haastattelussa. 

Veli-Matti Savinainen. Kuva Eveliina Gutierrez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Paska aloitus. Kahden minuutin pelin  jälkeen 1-0-lukemat taululla vastustajalle. Me ei saatu haluttua alkua ja se asetti pelin suunnan tänään. Vastustaja rokotti maalipaikoista ja oli yksinkertaisesti parempi tänään.”

“Näissä tappiopeleissä ollaan ajateltu ehkä liikaa hyökkäys edellä ja unohdettu se puolustuspelaaminen. Puolustetaan ensin ja hoidetaan hyökkääminen sen jälkeen kunnialla. Se on varmaan tässä se tärkein parannuskohde”, Savinainen kiteyttää.

Jokerifanit joutuivat tyytymään tänään 3-6 -tappioon. Kuva: Eveliina Gutierrez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neftehimik saapui Helsinkiin pitkässä tappioputkessa, mutta oli tänään selvästi päättänyt katkaista sen Helsingissä. Vieraiden Marat Khairullinin 2+2 tehot ja Frans Tuohimaan torjunnat varmistivat vieraille sarjapisteet. Lepoaikaa Jokereille jää vain kaksi vuorokautta, sillä torstaina vieraaksi saapuu Sibir Novosibirsk. Perjantaina helsinkiläisiä saapuu puolestaan testaamaan Pietarin SKA.