Jokerit maajoukkuetauolle epäonnisen vierasreissun jälkeen

Jokerit vs. Neftehimik 13.10.2021 Kuva: Tinja Sallinen

Helsingin Jokereiden vierailu Valko-Venäjälle Dinamo Minskin vieraaksi ei mennyt täysin suunnitellusti. Reissun ohjelmistoon mahtui poliittista painetta, irronnut luistimen terä ja sarjapisteiden sijaan tuliaisina toimivat neljä joukkueessa todettua koronatartuntaa.

Teksti: Eevert Lifländer

Jokerit koki jälleen kerran painetta lähtiessään vierasreissulle Valko-Venäjälle. Maan ihmisoikeustilanne ja diktaattori Aljaksandr Lukashenkan hallinto herättävät edelleen kritiikkiä Jokereiden Valko-Venäjällä pelaamista kohtaan. Jokereiden faniryhmä Eteläpääty julkaisi päivityksen, jossa se vastustaa Jokereiden ottelua Dinamo Minskiä vastaan.

Jokerit matkusti Minskiin suunnitellusti ja kohtasi Dinamon lauantai-iltana. Itse ottelu oli Jokereiden loukkaantumistilanteesta huolimatta tasainen, mutta kotijoukkueen Malte Strömwallin hattutemppu auttoi minskiläiset voittoon lukemin 5-3.

Tappio ei ollut ainut Jokereiden vastoinkäyminen. Avauserässä jokerivahti Anders Lindbäckin luistimen terä irtosi. Janne Juvonen paikkasi ruotsalaista, kunnes jokerihuolto sai kiinnitettyä Lindbäckin terän takaisin.

Joukkue omaehtoiseen karanteeniin

Kaikkein ikävin yllätys odotti helsinkiläisiä ottelun jälkeen. Jokerit ilmoitti maanantaina, että joukkueessa on todettu neljä koronavirustartuntaa. Joukkue jää omaehtoiseen karanteeniin. Tämä tarkoittaa, etteivät Jokereiden EHT-vahvistukset pääse liittymään Leijonien vahvuuteen.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen joutuu löytämään paikkaajat Niklas Frimanille, Tommi Kivistölle, Teemu Turuselle ja Kalle Kossilalle. Jokerit testaa pelaajansa seuraavan kerran torstaina.