IIHF:n hallitus keskustelee jääkiekon MM-kisojen pitämisestä Valko-Venäjällä 2021

TASS uutisten mukaan, Kansainvälinen jääkiekkoliiton eli IIHF:n hallitus käyvät läpi jääkiekon MM-kisojen järjestämistä Valko-Venäjällä 2021.

Tapaaminen tullaan pitämään etänä online formaatissa internetin välityksellä eilen ja tänään.

Jääkiekon maailmanmestaruuskisat 2021 pitivät alunperin alkaa toukokuun 21 päivä ja päättyä 6 päivä kesäkuuta Latviassa Riikassa sekä Valko-Venäjällä Minskissä. Elokuun alussa IIHF eli Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola nosti keskustelun esille siitä, kuinka mahdollisesti tulevat MM-kisat tulisi pitää jossain muualla. Tämän asian syyksi hän kertoi mahdolliset poliittiset manipulaatiot Valko-Venäjän Minskissä presidentinvaalien yhteydessä. 

Kummola oli ainut joka oli tämän asian kannalla. Muut tahot IIHF:ssa äänestivät asiaa vastaan, ja kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fazel otti kantaa asiaan ilmoittamalla, että hänen organisaatiollaan ei ole aikomusta tehdä muutoksia turnauksen suhteen eikä sekaantua millään tavalla politiikkaan. 7 syyskuuta tuli tieto siitä, että Latvian ministeriö aikoo olla yhteydessä IIHF:ään koskien pyyntöä pitää MM-kisat yhteistyössä jonkun toisen maan kanssa, uutisoi asiasta TASS.

Myöhemmin Latvian pääministeri Krišjānis Kariņš on ollut kirjeitse yhteydessä IIHF:ään, jossa hän painottaa, että heidän maansa on hyvin kiinnostunut siitä, että heidän statuksensa MM-kisojen järjestäjinä pysyvät ennallaan. Asian yhteydessä hän kuitenkin ilmaisi potentiaalisen mahdottomuuden tulevien kisojen järjestämisessä yhteistyössä Valko-Venäjän kanssa, vedoten tämänhetkisen maan poliittisesti haastavan tilanteen takia. Minsk on sen sijaan ilmaissut halukkuutensa järjestämään MM-kisat itsenäisesti.

Euroopan parlamentti on myös ollut yhteydessä kansainvälisiin urheiluliittoihin ja pyytänyt vaikuttamaan asiaan niin, että kyseiset kisat eivät tulisi toteutettaviksi Valko-Venäjällä 2021. Vedoten siihen, että suurimpana osasyynä tässä on “ihmisoikeuksien loukkaus”.

 

Lähde: https://tass.ru/sport/10029911