Päihittääkö torstaina kauppoihin tuleva Playstation 5 myynnillään Nintendo Switch?

Playstation 5 julkaistaan suomessa markkinoille tänään 19.11.2020 kun taas Xbox Series X julkaistiin jo viikko sitten.

Monen liikkeen nettimyynnissä  ilmoitettiin että Playstation 5:sta ei saada lisää varastoihin tämän vuoden puolella mutta Xbox Series X:än kohdalla on toivoa, uusi erä tulossa joulukuussa.

Upouudet pelikonsolit Playstationilta ja Xboxilta viedään käsistä tällä viikolla. Mutta niiden haastaja, Nintendo, haluaa pelaajien tietävän että heillä on silti kaikista myynti menestynein pelikonsoli.

Yhdysvalloissa Nintendo myi yli 735,000 Switch ja Switch Lite konsolia lokakuussa. Se on 136% suurempi verrattuna samaan kuukauteen viime vuonna.

Nuo luvut olivat vain pieni näyttö menestyksestä jota Nintendo nautti, varsinkin meneillään olevan pandemian takia. Nintendo Switch on nyt myynyt enemmän kuin 63 miljoonaa konsolia maailmanlaajuisesti.

Tuorein Playstation 5 ja Xbox Series X voi olla haaste Nintendon voittoputkelle. Mutta Japanilainen pelijätti ei hätkähdä.

Nick Chavez, Nintendon Amerikan siiven myynti- ja markkinointijohtaja, kertoi CNN:;lle. Että tämä viikko tulee olemaan  jännittävä videopeli kategorialle kun toiset konsolit julkaistaan.

Kun PS5 ja Series X on muutama näppärä uusi ominaisuus kuten nopeat latausajat ja paremmat grafiikat, Switch taas voi kytkeä pois TV:stä ja pelata langattomana.

Chavez viittasi että Switch pelaaja kanta on kasvanut 2020 vuonna ja jakautunut sisältämään enemmän naisia, lapsia ja vanhempia aikuisia, jotka hakeutuvat pelien suuntaan kuten Animal Crossing:New Horizons. Se on huomattavaa konsolilla joka on ollut jo ulkona kolme vuotta alkaakseen näkemään pelaaja kunnan evoluution.

Yritys valmistautuu varsin hiljaiseen lomakauteen, tittelillä kuten tulevalla Legends of Zelda esiosalla ja kokonainen liuska Super Mario pelejä on jo kaupoissa. Suurimpana osana konsoli julkaisu vuodesta, Nintendo pitää kiinni, ja julkaisee oman konsolin omaan julkaisu aikaan.

 

Lähde: CNN

Niko Matkala