SVT: Björgenin paluu saa odottaa

Kaksi vuotta sitten lopettaneen Marit Björgenin odotettu paluu hiihtoladuille saa vielä odottaa Björgenin unohdettua ilmoittautua dopingjärjestemään. Björgenin oli tarkoitus kilpailla Vasaloppetissa maaliskuussa 2021.

Pitkiä hiihtomatkoja varten harjoitellut Björgen kertoo SVT:n haastattelussa olevansa lähes yhtä hyvässä kunnossa, kuin vuoden 2018 olympialaisissa. Tämän takia hän on valmis haastamaan uudelleen pitkien matkojen kirkkaimman kärjen. 

“Olin vähän myöhässä”

Urheilijoiden täytyy ilmoittautua Adams -ohjelmaan, jotta dopingtestaajat tietävät, missä he liikkuvat ja voivat käydä ottamassa testit. Norjan NRK:n haastattelussa Björgen kertoi, että vasta ilmoitettuaan kilpailevansa Vasaloppetissa häneltä oltiin kysytty, onko hän ilmoittautunut Adams -ohjelmaan. Sitä hän ei kuitenkaan ollut tehnyt. “Olin ehkä vähän naiivi tässä tilanteessa” kertoi Björgen. 

Björgen ei ole kommentoinut asiaa vielä omilla some-kanavillaan.

Kuva: iStock