Jokerien vahva kauden aloitus

 

Jokerit kasvatti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi. Viimeisimpänä kaatui Spartak Moskova hurjin numeroin 7-1. Ottelun ehdottomasti suurin onnistuja oli Toronto Maple Leafsista lainalle saatu Mikko Lehtonen, joka taiteili tehot 2+2.

Myös Nashville Predatorista lainalle saatu Eeli tolvanen oli tiistaina (6.10.2020) pelatussa ottelussa pelituulella ja nakutteli tehot 2+1. Jokerit on tällä hetkellä läntisen konferenssin sijalla 5. Jokerit on pelannut vähiten otteluita läntisessä konferenssissa. Ainoastaan 9.

Jokerien alkukausi on ollut vahva. Tappiot ovat tulleet Dinamo Riikaa vastaan, kun joukkue luovutti ottelun. Tulokseksi merkittiin numerot 5-0. Loput tappioista ovat tulleet TsSKA Moskovaa ja Avangard Omskia vastaan. 

Lainalla Toronto Maple Leafsista oleva Mikko Lehtonen johtaa pistepörssiä 12 pisteellä. Näistä kuusi on maaleja ja kuusi syöttöjä. Lehtonen on pelannut kahdeksassa ottelussa. Tehot ovat huikeat ottaen huomioon, että Lehtonen on puolustaja. Viime kaudella 2019-20 Lehtonen oli hurjassa vireessä ja teki 66 otteluun peräti 53 pistettä tehoin 18+35=53. Lehtonen valittiin viime kaudella kolmesti putkeen liigan parhaaksi puollustajaksi.

Eeli Tolvanen, joka on lainalla Nashville Predatorista, on seitsemässä pelissä tehnyt tehot 2+4= 6. Toivottavasti Tolvaselta nähdään pisteiden valossa vieläkin parempia otteita Jokeri- paidassa kauden edetessä. Toisen kentällisen oikea laitahyökkääjä oli aiemmalla kerrallaan Jokereissa todellinen maalitykki. Kaudella 2017-18 Tolvanen teki 60 otteluun tehot 25+18=43. Aukeavatko maalihanat tälläkin kerralla? 

Vielä on vaikea verrata Jokereita muihin joukkueisiin, koska joukkueella on tosiaan neljä ottelua vähemmän. Mutta eniten esillä kaikista joukkueen pelaajista on ollut Lehtonen; kahdeksaan peliin 13 pistettä on hyvä kauden aloitus. Lehtonen on oman joukkueensa pistetilaston kärjessä. Jokerit on pelannut yhdeksän peliä, voittaen niistä kuusi, häviten jatkoajalla yhden ja varsinaisella peliajalla kaksi. Joukkue ei mennyt kauden avaukseen Valko-Venäjällä jyllänneiden poliittisten ristiriitojen vuoksi. 

Jokerit oli ennen kauden alkua kaksi viikkoa karanteenissa korona-altistuksen vuoksi, joka oli tapahtunut harjoitusottelussa Dinamo Riikaa vastaan. Ottelu pelattiin Hartwall Areenalla 27.8.2020.

Alkaneelle kaudelle joukkue valitsi uudeksi kapteenikseen Marko Anttilan. Hän tuli korvaamaan viime kaudella kapteenina olleen Tanskalaisen Peter Reginin. Jokerien on syytä ottaa kaikki irti NHL vahvistuksistaan, niin kauan, kun se on mahdollista. Alku näyttää hyvin lupaavalta, mutta miten pitkälle hyvä alku kantaa? Toivottavasti Jokerit olisi tällä kaudella loppuun asti kiinni Gagarin Cupin metsästyksessä.