Jokerit yrittää katkaista tappioputkensa – “Pelataan huonoja ensimmäisiä eriä”

Jokereilla on viimeisestä neljästä pelistä alla neljä tappiota. Joukkueen kapteeni Marko Anttila, Pelicansista täksi kaudeksi hankittu Hannes Björninen sekä Veli-Matti Savinainen kertovat, mikä pelissä mättää ja miten pitää jatkaa eteenpäin.

Teksti: Jesse Hietikko ja Jonni Kivinen

Kuva: Eveliina Gutierrez

Tiistaina pelatun Jokerit-Neftehimik Nizhnekamsk ottelun jälkeen joukkueen kapteeni Marko Anttila nosti esiin etenkin ottelun ensimmäisen erän.

“Jotenkin me pelataan huonoja ensimmäisiä eriä. Kiekko pomppi, ei saatu sillä oikein mitään aikaan ja vastustaja sai siitä kaksi maalia. Kaksi viimeistä erää taisteltiin hyvin, mutta muutaman virheen kautta vastustaja rokotti maaleilla.”, tiivistää joukkueen kapteeni Anttila.

Anttila näkee kuitenkin paljon positiivisia piirteitä joukkueen sisällä.

“Hyvä tekeminen arjessa kantaa jo pitkälle. Pelit ratkaistaan sitten keväällä”, Anttila toteaa.

Ensimmäisessä erässä Jokerit onnistui kaventamaan ottelun maalin päähän, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia.

Vauhtia ja kamppailupeliä

“Ei vaikuttanut meidän peliin millään tavalla. En tarkkaan tilannetta nähnyt, mutta kiekkoa yritettiin runnoa maaliin ja ilmeisesti maila osui liian monta kertaa maalivahtiin, jonka seurauksena maali hylättiin”, täksi kaudeksi Pelicansista hommattu Hannes Björninen kommentoi.

Björnisen mukaan joukkueen on nollattava päänsä tappiosta ennen tänään torstaina pelattavaa kotiottelua Sibir Novosibirskiä vastaan.

“Perusasiat kuntoon, ja säilytetään hyvä fiilis. Nyt on tullut muutama tappio, mutta pidetään mieli positiivisena ja otetaan voitto torstaina.’

Kuva: Eveliina Gutierrez

Björnisellä oli paljon odotuksia ennen saapumista Jokereihin, ja suurin osa näistä täyttyi saapumisen jälkeen.

“Odotin sitä, että on kovia pelejä joka ilta, kun pelataan, ja kovia pelaajia vastassa. Tämä on ollut juuri sitä, mitä ajattelinkin. Vauhti ja kamppailupeli on todella kovaa, ja aika hyvin olin siihen valmistautunut.”, mainitsee Björninen.

“Hyvä ettei nukahdettu aitioon”

Kuva: Eveliina Gutierrez

Veli-Matti Savinaisella on meneillään kolmas kausi Jokereiden organisaatiossa. Hän näkee paljon parannettavaa joukkueen pelissä, jos Jokerit haluaa tavoitella mestaruutta.

“Hävittiin paljon kaksinkamppailuja ja vastustaja pääsi rokottamaan aika isolla onnistumisprosentilla omista paikoistaan. Pitää ensiksi muistaa puolustaa hyvin ja lähteä yhtenäisenä viisikkona hyökkäämään, siinä pitää parantaa.”

Savinainen kertoo myös yleisön paluusta halliin ja sen vaikutuksesta joukkueen pelaamiseen.

 “Jos vertaa tätä ja edellistä kautta, niin viime kaudella sai kavereita herätellä vieressä, ettei nukahdettu sinne vaihtoaitioon. Yleisö kuuluu tähän lajiin, ja katsojista saa paljon voimaa varsinkin kotipeleissä.”, Savinainen kuittaa.

Onko Savinaisen tavaramerkki eli suora lämäri laskeva trendi?

“Se on nouseva trendi, jota yritän ylläpitää.”, Savinainen virnistää.

KHL: Jokerit-Sibir Novosibirsk klo 18.30