Kotimaiset pelaajat ovat onnistuneet loistavasti KHL:ssa – Aaltonen suomalaisten pörssikärki

Kotimaisten pelaajien onnistumiset ulkomailla sykähdyttävät. Maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa pelaa tälläkin kaudella paljon suomalaisia.

Vitjaz Podolskissa pelaava Miro Aaltonen on täräyttänyt alkukauteen neljä maalia ja esityön hän on tehnyt kuuteen osumaan. Kymmenen ottelun jälkeen 25-vuotiaan hyökkääjän piste per peli -tahti oikeuttaa suomalaisten pistepörssin kärkitilaan. Koko KHL:n pistepörssissä tällä suorituksella yltää sijalle 12.

Maaliahne Neftekhimik Nizhnekamskin suomalaishyökkääjä Juuso Puustinen on suomalaisten maalipörssin kärjessä ja ainoastaan pisteen Aaltosen takana toisena suomalaisten pistepörssissä.

Hyvin tehopisteiden valossa alkukaudesta pelanneita kotimaisia tähtiä on itänaapurissa enemmänkin. Hienoja onnistujia ovat olleet esimerkiksi Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen, jotka pelaavat Salavat Julajev Ufassa, Puustisen seurakaverina kiekkoileva Mikael Ruohomaa sekä neljä maalia ja kuusi tehopistettä (4+2) alkukauteen summannut Dinamo Minskissä pelaava Teemu Pulkkinen.

Helsingin Jokerien pörssikärki Pekka Jormakka löytyy yhdeksällä pisteellään (3+6) suomalaisten pistepörssistä neljänneltä sijalta. Kokenut puolustaja Sami Lepistö on onnistunut suomalaisjoukkueessa niin ikään loistavasti tehtyään esityön seitsemään osumaan ja laitettuaan kiekon kertaalleen maaliin.

 

Toimittaja: Roope Määttä

Artikkelikuva: Sara Turunen