Salibandyuutiset 2.10. klo 14.00

Salibandyliigassa kolme puhtaalla pelillä

Erä, Classic ja Happee pääsevät viettämään Salibandyliigassa pidettävää viikon mittaista Champions Cup -taukoa täysin pistein.

Erä on aloittanut kautensa räväkästi. Maalierolla 34-10 taulukon kärjessä keikkuva helsinkiläisryhmä löi kotiavauksessaan nousija-Indiansin. Keikkapeleissä Erä kaatoi ensiksi OLS:n, jonka jälkeen Loviisan-Tor jäi jyrän alle 4-16 -luvuin.

Classicin alku on ollut yhtä vakuuttava. Heikko Tor jäi tamperelaisten jalkoihin rumin 2-15 -luvuin. Mansen derbyssä Classic otti Kooveesta maittavan päänahan, mutta yhtä herkullisesti se voitti viime kauden finalistin SSV:n.

Kolmas voitosta voittoon edennyt joukkue on Happee. Jyväskyläläiset ovat nakuttaneet kolmessa koitoksessa “vain” 20 maalia. Makein potti lähti Keski-Suomeen hallitsevan mestarin SPV:n luolasta.

Maanantaina 7. lokakuuta jatkuva kausi on ollut yllätyksellinen. Viime kauden finalisteista SPV on haalinut neljä pistettä SSV:n kahta vastaan. Loviisan Tor sarjan hännillä on saanut yllättävänkin kovaa kyytiä, josta kertoo maaliero 11-42.

http://salibandyliiga.fi/salibandyliiga/sarjaohjelma-ja-tilastot

www.tapanilanera.fi/miehet/

http://salibandyliiga.fi/sites/salibandyliiga/files/miesten_salibandyliigan_pisteporssi.pdf

Miska Miettinen

Jokerit avasi uuden lajin voitolla

Jääkiekosta ja korttipakasta tuttu joukkue löytyy tällä kaudella myös salibandykentiltä, kun keväällä perustettu Jokerit Salibandy aloitti taipaleensa salibandyn 2. divisioonassa. Avausottelua paikalliskilpailija HIFK:ta vastaan keräsikin katsomoon lähes 300 uteliasta silmäparia.

Itse ottelussa Jokerit oli selvästi HIFK:ta parempi maalein 11-6. Toisen erän jälkeen tilanne oli vielä tasan 5-5, mutta Jokerit tuli vastustajaansa terävämmin kolmanteen erään ja takoi siinä kuusi maalia HIFK:n saadessa pallon vain kerran Jokerimaaliin. Joukkueiden parhaimpina palkittiin Jokereista tehot 2+4 tehtaillut Mikael Toivonen ja HIFK:sta Kevin Söderling, 2+1.

Jokereiden Marko Bollström kommentoi ottelua Pääkallo.fi:lle seuraavasti:

– Vauhti oli selvästi kovempi kuin viime kaudella kolmosessa, ja peli tuntui pitkältä. Toisen erän kävelyn jälkeen päästiin kolmannessa taas vauhtiin, ja lopussa peli pyörikin vastustajan päädyssä.

Jokereiden pelit jatkuvat 6.10. Westend Indians II:sen vieraana. HIFK isännöi samana päivänä opiskelijajoukkue FLOB:ia.

Lähteet: Salibandy.net, Jokeritsalibandy.fi, Pääkallo.fi

Otto Ikonen (@ipari91)

Salibandyn Champions Cup käyntiin Tampereella

Tänään keskiviikkona alkava Champions Cup kokoaa yhteen kaikki maailman parhaat joukkueet sekä miehissä että naisissa. Suomea edustavat miehissä viime kauden mestari SPV Seinäjoelta ja isäntäjoukkue Tampereen Classic. Naisten sarjassa Suomen lippua pitää ylhäällä SB-Pro Nurmijärveltä ja Tampereen Classic.

Ensimmäisenä suomalaisena miesjoukkueena Champions Cupin voitti HIFK Helsingistä vuonna 2000. Jani Pyykkö piti nollapelin HIFK:n voittaessa finaalissa 2-0 ruotsalaisen Haningenin. Tapanilan Erä voitti naisissa vuonna 1999 ensimmäisen kerran. Viimeinen suomalaismestaruus naisissa nähtiin 2003 Classicin voittaessa finaalissa Södertäljen.

2009-2010 kaudella nähtiin suomalaisfinaali Tanskassa järjestetyssä turnauksessa, jossa SSV kaatoi Tapanilan Erän jatkoajalla lukemin 6-5. Ottelun ehdottomiin hahmoihin kuului Santtu Manner tykittäen kaikki SSV:n kuusi maalia. Kaksi vuotta tämän jälkeen SSV uusi mestaruutensa Mlada Boleslavissa voittaen tsekkiläisen Tatran Stresovicen.

Kuva: Kuvankaappaus http://www.floorball.org/CC2013

Lähteet:

http://salibandyliiga.fi/uutiset/salibandyliiga/maailman-paras-seurajoukkue-viidesti-suomesta

http://paakallo.fi/2013/09/champions-cup-alkaa-keskiviikkona-nain-turnauksessa-pelataan/

Samuli Törrönen