Jääkiekkouutiset klo 14:00

Joensuu esiintyi edukseen – Edmonton hävisi

Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Joensuu aloitti NHL-kautensa pirteästi, vaikka hänen joukkueensa hävisi Winnipeg Jetsille 5-4. Joensuu niittasi 4-2 osuman paluukiekosta ylivoimalla. Joensuun Jesse

Joensuu keräsi silti kehuja: ” Pidin hänen pelistään, minun virheeni oli, että häntä olisi pitänyt laittaa enemmän jäälle. Sanoin ensimmäisenä, että Jesse olisi pitänyt laittaa sinne enemmän. Hän pelasi kovan, kovan pelin ja tarvitsemme sitä lisää,” Oilersin valmentaja Dallas Eakins puhui ottelun jälkeen.

Joensuu itse ei ollut todellakaan tyytyväinen peliin. Häntä harmitti, että Oilers ei onnistunut pitämään johtoa, vaikka siihen olisi ollut hyvä sauma viisaalla pelaamisella.

Oilers pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina. Joukkue saa vieraakseen Vancouver Canucksin.

Rami Shikeben

Lähteet:

http://oilers.nhl.com/

www.nhl.com

www.jatkoaika.com

Jari Kurrista Jokereiden uusi general manager

Kurri toimii nykyään A-maajoukkueen GM:na ja jatkaa tehtävässään tämän kauden loppuun asti. Yhteistyö jatkuu läpi Euro Hockey Tourin, Sotshin olympiaturnauksen sekä keväällä pelattavan Minskin MM-turnauksen.

Kesällä Kurrin Jokeri-sopimus vielä kiistettiin.

Kesällä Kurrin Jokeri-sopimus vielä kiistettiin.

Kurrin korvaajasta ei ole vielä tietoa. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ja ensi keväänä A-maajoukkueen päävalmentajana aloittava Kari Jalonen keskustelevat Kurrin seuraajasta, mutta lopullisen päätöksen tekee liittohallitus.

 Jokereiden entinen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen siirtyi helmikuussa NHL-seura Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajaksi.

Pestissä ehti hetken toimia Hartwall Areenan toimitusjohtaja Keijo Säilynoja, joka irtisanoutui tehtävästä viime heinäkuussa.

 Jokereissa Kurrin apurina aloittaa Espoon Bluesin urheilutoimenjohtajana toiminut Janne Vuorinen.

 Seuraavaksi käynnistyy Jokereiden uuden toimitusjohtajan etsintä.

Veera Korjus & Minna Grönthal

 Lähteet:

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2013100117555190_jk.shtml

http://www.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288580680778.html

Anaheim Ducks avaa kautensa vieraskiertueella

Suomalaisten suosikki Anaheim Ducks aloittaa NHL-kautensa 3 pelin vieraskiertueella, kun he matkaavat Denveriin Colorado Avalanchen vieraaksi torstain vastaisena yönä. Ducksin kokeneet suomalaiset Saku Koivu ja Teemu Selänne ovat mielissään tien päällä olemisesta heti alkuun.

Nähdäänkö tällä kaudella Teemun ja Sakun yhteispeliä?

Nähdäänkö tällä kaudella Teemun ja Sakun yhteispeliä?

– Pääsee pois kaikesta hässäkästä ja joukkue saa aikaa liimautua yhteen, Koivu sanoo.

Teemu Selänteelle luvassa on heti kauden alkuun hieno kohokohta, kun hän pääsee kauden kolmannessa pelissään sunnuntaina vanhaan kotihalliinsa Winnipegin MTS Centeriin. Siellä Selänteen alokaskauden 76 maalia ei ole unohdettu ja vastaanotto tulee olemaan jälleen kerran täynnä tunnetta.

Lauantaina luvassa on rakas veljeskohtaaminen, kun Ducksit luistelevat Mikko Koivun kipparoiman Minnesota Wildin kimppuun.

Kristian Kalmari

 Lähteet:

 www.mtv3.fi/urheilu

 www.nhl.com