Henri Laaksonen rynni puolivälieriin Kiinassa

Henri Laaksonen voitti kolmieräiseksi venyneen ottelunsa Marius Copilia vastaan lukemin 4-6, 6-4, 6-3, ATP 250-kiertueen osakilpailussa Kiinan Shenzhenissä.

Ensimmäisen erän alku eteni tasaisesti, molempien pitäessä vakuuttavasti omat syöttönsä. Tilanteessa 2-2 Copil onnistui murtamaan Laaksosen syötön ja piti seuraavassa pelissä vaikeuksien kautta omansa varmistaen murtonsa. Loput pelit olivatkin molemmin puolin vahvaa syöttöpeliä, eikä murtoja enää nähty, joten erä Copilille 4-6.

Toisessa erässä Laaksonen astui kuskin paikalle johtaen erää syötönmurron turvin parhaimmillaan jopa 5-2. Tilanteessa 5-3 hänen syöttäessä erän voitosta oli tapahtua käänne. Laaksosen tehdessä peräkkäiset kaksoisvirheet ja lopulta häviten oman syöttönsä. Mies osoitti kuitenkin vahvaa henkistä kanttia ottamalla vastamurron heti seuraavassa pelissä, kuitaten samalla erän itselleen lukemin 6-4.

Ratkaisuerässä romanialaisen puhti oli jo poissa. Irvistykset ja huono liike viittasivat loukkaantumiseen, mutta aikalisää ja hoitotoimenpiteitä hän ei kuitenkaan käyttänyt. Laaksosen murhaava syöttöpeli yhdistettynä vastustajan mahdolliseen loukkaantumiseen toi Laaksoselle vakuuttavan 6-3 erävoiton, jossa hän omissa syöttövuoroissaan menetti ainoastaan yhden pisteen.

Otteluvoiton myötä Laaksonen eteni puolivälieriin jossa hän kohtaa voittajan otteluparista Zhizhen Zhang-Paolo Lorenzi.

 

Toimittaja: Matti Rantala

Kuva: Heidi Viitamaa