Henri Laaksonen väkevään voittoon Shenzhenissä!

Suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen eteni 16 parhaan joukkoon tenniksen ATP-kiertueen osakilpailussa Kiinan Shenzhenissä. Laaksosen uhriksi joutui turnauksen seitsemänneksi sijoitettu ja ATP-rankingin numero 56, Portugalin Joao Sousa. Laaksonen takoi nopeassa tahdissa tylyt erälukemat 6-3, 6-0 ja täten voitti ottelun 2-0. Ottelu kesti vain tunnin ja yhdeksän minuuttia.

Laaksonen itse majailee ATP-rankingin sijalla 107, joten lopputulos on loistava ja lupauksia herättävä.

Ottelun alussa Sousa pysyi Laaksosen tahdissa, johtaessaan ensimmäistä erää pelein 3-2, mutta tämän jälkeen Laaksonen näytti auktoriteettinsa. Seitsemän läpisyötön ja peräti viiden syötönmurron turvin Laaksonen voitti loput kymmenen peliä sinetöiden voittonsa.

Laaksonen kohtaa seuraavalla kierroksella Marius Copilin. Romanialainen Copil on rankingissa Laaksosta korkeammalla, sijalla 83, joten Laaksosen iltapuhde ei tule olemaan helppo. Ottelu polkaistaan käyntiin huomenna, 27.9, kello 07.00 Suomen aikaa.

 

Toimittaja: Matti Rantala

Kuva: Heidi Viitamaa