Medvedev putosi Kalifornian ATP-turnauksessa

Indian Wellsin ATP-turnauksen neljännesvälierät pelattiin eilen. Tämänhetkinen ATP-rankingin ykkönen Daniil Medvedev sai aikaisen kotiinpaluun hävittyään Bulgarian Grigor Dimitroville.

KUVA: Grigor Dimitrov/Instagram

Teksti: Anton Eerola

Eilen pelattiin Kalifornian ATP-turnauksen neljännesvälierät Indian Wellsissa. Suurin yllätys nähtiin, kun bulgarialainen 30-vuotias Grigor Dimitrov voitti tiukassa kolmen erän ottelussa  tämänhetkisen ATP-ykkösen, Venäjän Daniil Medvedevin

Hallitseva US Open -mestari oli yksi koko turnauksen suurimmista ennakkosuosikeista. Dimitrovin huikea nousu häviön partaalta toisessa erässä vei ottelun vielä kolmanteen erään asti. Ottelu päättyi erin 6–4, 4–6, 3–6. 

Dimitrov pelaa puolivälierässä puolalaista Hubert Hurkaczia vastaan. Hurkacz voitti edeltävällä kierroksella venäläisen Aslan Karatsevin melko helposti suoraan kahdessa erässä 6–1, 6–3. 

Dimitrov kukisti Medvedevin, mutta Hurkacz on silti kova vastus, ja puolivälierässä voi jopa odottaa kolmatta erää. Vuonna 2019 Hurkacz voitti Yhdysvalloissa Winston Salemin turnauksen, joka pelataan myös aina kovalla kentällä. 

Puolivälieriin jatkoivat Dimitrovin ja Hurkaczin ohella Cameron Norrie, Diego Schwartzman, Taylor Harry Fritz, Alexander Zverev, Nikoloz Basilashvili sekä Stefanos Tsitsipas. Tämän päivän ensimmäiset ottelut pelataan Suomen aikaan yhdeksältä illalla. 

Kotiyleisön edessä pelaava yhdysvaltalainen lupaava Taylor Harry Fritz voitti neljännesvälierässä italialaisen Jannik Sinnerin suoraan kahdessa erässä 6–4, 6-3. Puolivälierässä Fritz saa vastustajakseen Alexander Zverevin. 

Saksalainen Zverev puolestaan voitti neljännesvälierässä Gael Monfilsin myös vakuuttavin lukemin suoraan 6–1, 6–3.