Suomen tivoli tuo iloa kaupunkiin ja maaseudulle

Suomen suurin kiertävä huvipuisto kiertää vuosittain ympäri kotimaata.

Johannes John

Tivoli aloitti kiertueen Järvenpäästä 13. Huhtikuuta ja lopettaa paikkakuntaan Tuusula 29. Lokakuuta. Kaiken kaikkiaan Suomen tivoli käy 14 eri paikkakunnassa mm. Oulussa, Lahdessa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Johannes John

Henkilökunta pysyy aikalailla samana koko kiertueen aikana ja heillä on liikkuvat sosiaalitilat. Huoneet ja suihkut saunalla. He hoitavat myös tivoli laitteiden siirron, kokoamisen ja purkamisen.

Laitteiden turvallisuus  tarkastetaan päivittäin. Tivolin muuttojen yhteydessä tehdään isommat huollot ja tarkastukset. Tivolilla on käytössään kattava turvallisuusohjeistus sekä laadunvalvontajärjestelmä jota kehitetään yhdessä Tukesin kanssa.

Johannes John

Suomen Tivolin 110-vuotisjuhlavuotta vietettiin 1998, jolloin tehtiin tivolin suurin laitehankinta: maailman suurin perävaunujen päälle rakennettava maailmanpyörä. Hankinta osoittautui yleisömenestykseksi.

Pisin aukiolo aika on 14-24, jolloin tivoli saa uuden ilmeen laitteiden valojen ja ilotulituksen myötä Helsingissä, Septemberfesteillä.

Johannes John

Tapahtuma on ulkoilmatapahtuma, joka on suunnattu kaikille ja kaiken ikäisille. Ohjelmassa on vannetaituruutta, käärmetanssija, huikea tulishow ja paljon muuta!!
Iltaa kohden tunnelma tiivistyy Lammin Sahdin olut teltalla ja Joiku Musikin lavalla.

Johannes John

“Ihmiskunnan hyvyyden lähde on onnellisuus, huvituksen tehtävänä on saada ihmisten kasvot hymyyn edes hetkeksi. Moralistien yksi suurimmista toivomuksista on ja pitääkin olla huvin puhtaus, aitous ja viattomuus. Huvitus vapauttaa ajatuksemme jokapäiväisestä ympäristöstämme, päästää vangitun sielumme jälleen liitelemään vapaasti, surujen rypyt oikenevat ja synkät katseemme vaihtuvat hymyyn. Tämä on huvituksen tehtävä – ja tivoli, joka tarjoaa viatonta, iloista katseltavaa lapsille ja saa aikuisetkin jälleen lapsiksi ainakin yhtenä päivänä, on huvituksista aidoin ja täyttää tämän tehtävän.”

 

Teksti ja kuvat Johannes John

Tuuli Vähämäki