Ukrainan kansallisbaletti saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen joulukuussa

Ukrainan arvostetuimpiin balettitaloihin kuuluva The Ukrainan National Ballef of Odessa tuo Suomeen rakastetuimman teoksensa Joutsenlampi. Tämä upea baletti nähdään Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Mikkelissä, Lahdessa, Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Oulussa. 

Helsingissä Joutsenlampi nähdään Helsingin Kulttuuritalolla 18.12.2022 (Kuva: Hanna Arkko)

Suomessa Joutsenlammen Odette-Odilen vaativan roolin tanssii prima ballerina Iryna Khandazhevskaya, joka on kerännyt huippuarvosteluja ympäri maailmaa. Miespääosassa nähdään kansainvälisen tanssikilpailun vuonna 2018 voittanut Aleksey Knyazkov. Teoksessa käytetyt puvut ja lavastukset on tehty käsityönä Ukrainassa. 

Joutsenlampi teoksen kesto n. 2,5 tuntia väliaikoineen.

Kiertueen järjestää RH Entertainment Oy