Suomenlinnan sesonki on ohi, mutta kävijöitä riittää

Aurinkoisena sunnuntaiaamuna Suomenlinnassa suorastaan kuhisee. Kaikki pienimmätkin kahvilat ja ravintolat avaavat ovensa turisteille ja myös paikallisille perheille sekä satunnaisille kävijöille. Saaren suosio on suuri arkenakin, mutta viikonloppuisin vierailijoita on huomattavasti enemmän.

Kuva: Roosa Siirilä EI MUUHUN KÄYTTÖÖN

Suomenlinnan yritykset ovat myös hyötyneet hittipeli Pokémon Go:n kasvaneesta suosiosta, sillä sen innokkaat pelaajat tuovat edelleen lisää asiakkaita saarelle. Esimerkiksi Piperin puiston kukkulalla sijaitseva kahvila Piper on kasvattanut asiakaskuntaansa nuorten pelaajien ja heidän vanhempiensa vessa- ja kahvitaukojen myötä.

Kuva: Roosa Siirilä EI MUUHUN KÄYTTÖÖN

Kuva: Roosa Siirilä EI MUUHUN KÄYTTÖÖN

Vaikka Suomenlinnan kesäkausi on tullut päätökseensä, riittää viikonloppuisin saarella ihmisiä tutustumassa idyllisiin kahviloihin ja nauttimassa syksyisistä maisemista sekä iloisesta tunnelmasta. Tämän vuoksi lautatkin kulkevat useammin viikonloppuisin, vaikka aikataulu on jo vaihtunut muuten harvemmin kulkevaan talviaikatauluun.

 

Kuva: Roosa Siirilä EI MUUHUN KÄYTTÖÖN

 

Teksti ja kuvat: Roosa Siirilä